Yomra’da bütün partiler iddialı

Trabzon’un en kalabalık ilçelerinden biri olmaya aday olan Yomra hızlı gelişimiyle dikkat çekiyor. Önce Trabzon Dünya Ticaret Merkezi (şimdi kapatıldı), ardından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Adliyesi ilçeyi cazibe merkezi yaparken, otel ve alışveriş merkezleri de artık bu bölgeyi seçiyor. Hızlı yapılaşmanın yanı sıra ulaşımda da sıkıntılar yaşayan Yomra, 2019 yılında yapılacak mahalli seçimlerde bütün siyasî partilerin dikkatini çekmeyi başardı. Üç dönemdir Yomra Belediye Başkanlığı görevini sürdüren İbrahim Sağıroğlu, 28 Mart 2004 seçimlerinde Doğru Yol Partisinden Yomra Belediye Başkanı seçildi. 2009’da bu kez Demokrat Parti’den aday oldu ve AK Parti’nin adayı Halil İbrahim Pehlivan’a karşı seçimi yeniden kazandı. 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde AK Parti'ye geçti ve 3. kez belediye başkanı seçildi. Son yerel seçimlerde MHP’nin adayı Muharrem Lütfü Pehlivan ile yarıştı. Sağıroğlu 12 bin 211 oyla seçilirken, Pehlivan 5 bin 430 oyda kaldı. Ancak 2019 Yerel Seçimlerinde siyasî partileri zorlu bir yarış bekliyor. Peki, Trabzon Yomra'da hangi parti kiminle yarışıyor? İşte 2019 yerel seçimleri için Yomra’da ismi geçen belediye başkan aday adayları:

AK Parti: DYP, ardından DP ve son olarak da iktidar partisi AK Parti’den üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun yeniden aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yeniden aday gösterilir mi bu merak konusu. Zira Sağıroğlu’nun ciddi rakipleri olduğu, konuşulan isimlerden belli oluyor. Eski AK Parti İlçe Başkanı şimdilerde ise Trabzon Ticaret Borsası Başkanı olarak görev yapan Eyyüp Ergan, 2014’te aday adayı olmuştu ancak aday yapılmamıştı. Yeniden ismi geçiyor ve yoğun bir baskı alıyor ancak aday olmayacağını söylüyor. Ancak zamanla bu kararını değiştirebilir. Hâlen meclis üyesi olarak görev yapan eski belde belediye başkanları Metin Şahin ve Mustafa Bayındır’ın da ismi başkan aday adayları arasında geçiyor. Yine Eski AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan’ın da aday adayı olacağı gelen bilgiler arasında. Yomra’da dikkat çeken bir diğer isim ise roman, tiyatro ve sinema yazarı Bahaettin Kabahasanoğlu. Malatya ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde bulunan Kabahasanoğlu, çevresinde kültür-sanat ve turizm aşığı olarak biliniyor. Kabahasanoğlu, bankadan kredi çekerek, doğup büyüdüğü Çınarlı Mahallesi’nde kütüphane yapıyor. En dikkat çeken isimlerden biri de Yomra Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cevdet Binay. Belediyenin en gözde çalışanlarından biri olan Binay, oldukça geniş bir çevreye sahip. Muhtarlar tarafından da oldukça sevilen bir isim olan Binay’ın nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

CHP: Cumhuriyet Halk Partisi, 2014 Yerel Seçimlerine aylar kala sancılı bir dönem geçiriyor. Tam da yerel seçim arifesinde gerçekleşen görevden alma ve ardından yaşanan darp olayı teşkilatı oldukça yordu. Görevden alınan ilçe başkanı İnci Atasoy’un tavrı bu süreçte etkili olacak gibi görünüyor. Ancak bu yaşananlardan sonra Atasoy aday yapılır mı? Çok zor. 2014 Yerel Seçimlerinde belediye başkan adayı olan ve seçimi üçüncü sırada tamamlayan Hasan Ali Çuvalcı’nın ismi yine öne çıkıyor. Eski Milletvekili Haluk Pekşen’in Yomra’ya özel bir ilgisi var. Sağıroğlu’na karşı en sert eleştirileri yapan Pekşen’in Yomra’da çok iyi bir aday belirlenmesi için çalışma yapacağı da gelen bilgiler arasında.

MHP: Yomra’da iddialı olan MHP, geçen dönem ciddi bir çıkış yakalamış ve belediye başkan adayı Muharrem Lütfü Pehlivan’la 5 bin 430 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamlamıştı. MHP’ye Yomra’da iyi bir ivme kazandıran Pehlivan’ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor. Ancak MHP, Pehlivan’ı aday göstermese de başka bir parti Pehlivan’a teklif götürebilir. MHP’de belediye başkan adayı olarak mevcut ilçe başkanı Osman Dilaveroğlu ismi daha çok öne çıkıyor. “Dilaveroğlu’na, MHP’nin Yomra Belediye Başkan adayı olarak bakabilirsiniz.” diyen çok.

İYİ Parti: Yomra’da İYİ Parti Belediye Başkan adayı olarak İlçe Başkanı Gündoğdu İskender’in ismi ön plana çıkıyor. Ancak İYİ Parti, MHP’nin geçen dönem adayı olan Muharrem Lütfü Pehlivan’a da teklif götürebilir. Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bilindiği gibi Yomralı. Onun da aday belirlemede etkili olacağı kaydediliyor.

Saadet Partisi: Yomra’da en iddialı olan partilerden biri de Saadet Partisi. Araklı’dan sonra Yomra’da da çok ciddi bir çalışmaya hazırlanan Saadet Partisi, kendi adayı üzerinden diğer siyasî partilerle iş birliğine de gidebilir. Çünkü çok ciddi bir aday adayları var. O isim, başarılı iş adamı Selçuk Atasoy… Atasoy, hâlen ilçe başkanlığı görevini yürütüyor.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYomra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.