Zamları protesto ettiler

TRABZON Adliyesi çalışanları kısa bir süre önce ihaleye çıkan ve adliyedeki yemek ve içecek kısımlarını alan şirketin yaptığı zamları proteste etmeye başladı. Yemek yiyenlerin sayısının azalması üzerine şirket, yemeğe gelen her çalışana günlük bir adet bedava çay verme kararı aldı. Şirketin kişi başı yemek fiyatını 6 liradan 11 liraya, çayı ise 75 kuruştan 1,25 TL’ye çıkardığı öğrenildi. Adalet Bakanlığına çağrı yapan memurlar, eski düzene dönülmesini istediklerini söyledi.

Memurlar, adliyedeki yemek ve içeceklere gelen zamları protesto edip yemek yememeye çay ve su içmeme kararı aldı. Bunun üzerine ihaleyi alan yemek şirketi, yemek yiyenlere günlük bedava bir çay vermeye başladı. Buna rağmen 400’e yakın personelden sadece 80 personel yemeklere katılıyor.

MEMURLARIN BÜYÜK KISMI YEMEK YEMİYOR

Trabzon Adliyesi çalışanlarının büyük bir kısmı, kısa bir süre önce ihaleye çıkan ve adliyedeki yemek ve içecek kısımlarını alan şirketi yaptığı zamlardan ötürü proteste etmeye başladı. Yemek yiyenlerin sayısının azalması üzerine şirket yemeğe gelen her çalışana günlük bir adet bedava çay verme kararı aldı. İhaleye alan şirketin kişi başı yemek fiyatını 6 liradan 11 liraya, çayı ise 75 kuruştan 1,25 TL’ye çıkardığı öğrenildi.

MEMURLAR BAKANLIKTAN YARDIM İSTEDİLER

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çağrı yapan memurlar, adliyenin yeniden eski düzene dönmesini istediklerini söyledi. Memurlar servis araçlarına ücret ödediklerini, Türkiye’nin hiç bir kurumunda bu şekilde taşımacılık olmadığını ileri sürerek, çare bulunmasını istediler.                                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.