ZİMMETE GÖZ  YUMANA DAVA 

Zimmetçinin soruşturması sürüyor, denetim görevini yapmayanlara dava

Trabzon’da çalıştığı kurumda yaşlıların emanete bıraktığı parayı zimmetine geçirdiği iddia edilen B.Ç. adlı kişi hakkında soruşturma sürerken, zimmete göz yumduğu iddia edilen üç kişi hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla hapis istemiyle dava açıldı. 
VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERDİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçileri, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde görevli B.Ç. adlı kişinin yaşlıların emanete bıraktığı 48 bin 720 TL parasını zimmete geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma sonucunda B.Ç.’nin parayı zimmetine geçirdiği tespit edildi. B.Ç. hakkında savcılığa suç duyuru yapıldı.  At yarışlarında parayı yediğiiaddia edilen B.Ç. hakkında adli soruşturma sürürken, kurumda görevli üç kişi hakkında ise görevi kötüye kullanma suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanma izni istendi. Trabzon Valiliği’nin memurların için verdiği izne itiraz edildi. M.D., N.G. ve Z.A. adlı üç kişinin itirazı reddedildi. 
SAVCI ÜÇ MEMURA HAPİS İSTEDİ
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda üç kişi hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla memuriyetten men ve 6 aydan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. B.Ç. hakkındaki soruşturma sürerken, zimmete göz yumduğu iddia edilen müdür, psikolog ve sosyal çalışmacıdan oluşan üç kişi, Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. M.D., ve N.G. haklarındaki denetim görevini yapmadığı yönündeki suçlamaları reddetti.Mahkeme Z.A.'nın dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anahtar Kelimeler:
DavaAtAsliyeZimmetHuzurevi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105