27 bin taraftara verilen yasağı meclise taşıdı

27 bin taraftara verilen yasağı meclise taşıdı

Dr. Hüseyin Örs önergesinde “20 Ocak 2019 tarihinde Trabzon’da oynanan TrabzonsporMedipol Başakşehir karşılaşması sonrasında; maçın temsilci ve gözlemci raporlarına dayandırılarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Trabzonspor taraftarlarının elektronik biletlerine çirkin ve kötü tezahürattan dolayı bloke cezası verilmesine karar verilmiştir. Söz konusu kararda “FDT’nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü ezahüratta bulunan  KUZEY KALE ARKASI ALT H, I, J, K, L, KUZEY KALE ARKASI ÜST B, C, D, E, DOĞU ALT H, I, J, K, L, DOĞU ÜST B, C, D, E, F, GÜNEY KALE ARKASI ALT I, J, K, L, GÜNEY KALE ARKASI ÜST AKTİFBANK B, C, D, E, F blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi” karar altına alınmıştır. Yaklaşık 27 Bin kişiyi kapsayan bu karar, Passolig uygulamasıyla “çıkan olaylarda suçun ve sorumluluğun bireyselliğinin göz önüne alınması” amacı ile çelişmekte olup, futbol kenti Trabzon’da büyük bir infial uyandırmıştır.” diyerek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılması için 5 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şu şekilde :

1. 2011 yılında çıkartılan 6222 sayılı yasa ile hayata geçirilen Passolig uygulamasının amacı çıkan olaylarda suçun ve sorumluluğun bireyselliği iken KUZEY KALE ARKASI ALT H, I, J, K, L, KUZEY KALE ARKASI ÜST B, C, D, E, DOĞU ALT H, I, J, K,L, DOĞU ÜST B, C, D, E, F, GÜNEY KALE ARKASI ALT I, J, K, L, GÜNEY KALE ARKASI ÜST AKTİFBANK B, C, D, E, F blokta yer alan  Trabzonspor taraftarlarına yapılan bir haksızlık değil midir? Kendini bilmez üç beş kişi yüzünden neden bütün tribüne ceza verilmektedir? Kendini bilmez üç beş kişinin tespiti kameralar ya da emniyet mensupları tarafından yapılması bu kadar zor mudur?

2. Passolig ile kulüplere yüklenen güvenlik kamerası vb. sorumluluğun getirdiği maddi külfetlere rağmen suçlular tespit edilemiyor ve tüm tribün ceza alıyorsa kulüplerin sırtına yüklenen harcamalar boşuna mı yapılmıştır? Sistem sağlıklı olarak çalışmakta mıdır?

3. Tüm tribüne verilen cezalar ile taraftarlar maçlardan uzaklaştırırken, zaten ekonomik sıkıntı çeken futbol kulüplerine ilave bir maddi ceza mı verilmek istenmektedir?

4. Bu başarısız uygulamayı halen devam ettirerek, uygulamanın aksayan yönlerini gidermemekteki ısrarın nedeni nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 5 yıl önce

Ey trabzonun 4 ak parti milletvekili siz bu mağduriyet için ne yaptınız Trabzonspor a ?yoksa reis size kızar mı??!!!itiraz ederseniz