ADALAR ÖNERGESİ İADE EDİLDİ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Ege Denizinde bulunan adaların durumu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” olduğu gerekçesiyle iade edildi.

OKTAY’A SORULAR YÖNELTTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Aktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verilen 11 soruluk soru önergesinde “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” denilerek iade edilen sorular şunlardı: “Ege Denizinde silahsızlanma şartı olduğu halde, Yunanistan’ın işgal ettiği adalara silah yığınağı yapması ve füze bataryaları yerleştirdiği yönünde çıkan haberlerin doğru olup olmadığı hakkında her hangi bir araştırma yapılmış mıdır? Ege’deki adalarımızın Yunanistan tarafından hukuksuz bir şekilde işgal edildiği haberleri sizleri rahatsız etmiyor mu? AKP iktidarının Yunanistan’a nasıl bir vefa borcu var ki ülke menfaatlerini ve güvenliğini görmeden gelerek Yunanistan’ın Ege’de ki adalar üzerinde yaptığı bu işgalci davranışa sessiz kalıyor?   Ege Denizi’nde Yunanistan tarafından yapılan işgal ile ilgili neden Cumhurbaşkanlığı makamı her hangi bir açıklama yapmıyor? Açıklama yapılmadığı ve önlem alınmadığı sürece bu suça ortak olduğunuzu ve vatan topraklarının yağma edilmesine göz yumduğunuzu biliyor musunuz?” 

ŞENTOP İADE ETTİ

Meclis Başkanı Şentop, CHP’li Tığlı’nın soru önergesini de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a iletmeden iade etti. Şentop, 12 Aralık 2019 tarihinde Necati Tığlı’ya ilettiği iade gerekçesinde TBMM İç Tüzüğünün 96. maddesine göre ‘yazılı soru, … kişisel görüş ileri sürmeksizin; … bir önerge ile yazılı olarak cevaplanmak üzere milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir’ ve TBMM İç Tüzüğünün 97. maddesine göre ‘Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular’ hakkında bilgi edinmekten ibarettir" ifadelerini kullandı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret dediğiniz konuları kapsayan bu vatan toprakları için “Balkan Savaşı’nda, I. Cihan Harbinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da ve Kurtuluş Savaşı’nda yüzbinlerce insan canını vermiştir. Ve ben bu sorularıma cevap verilene kadar onlar için sormaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105