AK Partililer arasında barınak gerginliği

 AK Partili Meclis Üyesi Şaban Bülbül, barınakların yapılmasın izin vermeyeceğini beyan etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen balıkçı barınağı AK Partililer arasında gerginliğe neden oldu. Akyazı dolgu sahasında yapılmak istenen balıkçı barınakları gündeme gelince Arsin’deki balıkçı barınaklarının yıkılmasına AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şaban Bülbül tepki koydu. Bülbül, barınakların mahkeme kararı beklenmeden Büyükşehir araçlarıyla hukuksuz şekilde yıkıldığını savundu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise, Bülbül’ü dikkatli konuşması yönünde uyarınca mecliste gerginlik yaşandı.

BARINAKLAR HUKUKSUZ ŞEKİLDE YIKILDI!

Bülbül, Arsin balıkçı barınaklarının hukuksuz yıkıldığını ileri sürerek tepki gösterdi. Bülbül, “Arsin balıkçı barınağı valilik kararıyla yıkıldı. Orada barınak yapılmasını istemedi. İnşaat ruhsata tabi olmuş. Ruhsat alınan binada maalesef daha sonra Büyükşehirin araçlarıyla yıkıldı. Yatırım alanı olarak kullanılacak olan binalar ruhsat olduğu halde bundan 1 ay önce Büyükşehir Belediyesinin hükümet araçlarıyla beraber yıkıldı.” dedi.

YIKILMASI İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIM

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise Bülbül’e cevaben “Trabzon Büyükşehir Belediyesi hukuksuzluk yaparak vatandaşın ruhsatlı imarlı yerini yıktı mı?” diye sordu. Bülbül, “Bana göre öyle. Şuan hukuk süreci devam ettiği, için fazla bir yorum yapmıyorum bu konuda. Ama burası yapılırsa, Arsin yıkılırsa Arsinliler olarak yıkılması için gereken şey neyse yapacağımın bilinmesini istiyorum.” diye konuştu.

BELEDİYE, VALİLİK RUHSATI OLAN YERLERİ Mİ YIKTI?

Ataman, Bülbül’ü konuşmasından dolayı, “Belki öfkelisiniz. Bence kelimelerinizi biraz daha özenli seçerek konuşmanızda fayda görüyorum. Arsinliler hukuksuz bir şey yapmaz. Belediye, Valilik hukuksuz olarak gidip ruhsatlı olan yerleri mi yıktı?” diye uyardı.

AKYAZI’DA PLANLANAN BARINAKLARIN KARŞISINDA OLACAĞINI BEYAN ETTİ

Arsinlilerin haklarını savunacağını söyleyen Bülbül, “Belediye Valiliğin baskısıyla Arsin’de inşaat ruhsatı almış binalarda, vatandaş kendi binasını yaparken belediye valinin kararıyla yıkıldı emri verilen mahkemede de yürütmeyi durdurma kararının çıkmış olmasına rağmen o karar çıkana kadar yıkılmış damlar. Bu Trabzon gündemini meşgul eden bir konudur. Ben bir Arsinli olarak vatandaşlarımın haklarını koruma noktasında eğer Arsin’deki yıkılıp da burada yapılmaya kalkılırsa farklı görüş olur ki Arsinliler olarak bunun karşısında olacağımızı beyan ediyorum.” açıklamalarına yer verdi. Ataman ise, “Sizin de meclis üyesi olduğunuz Büyükşehir Belediyesi, Valilik dahil olmak üzere hiç kimsenin baskısıyla hukukuna halel getirmez.” ifadelerini kullandı.

İLÇE BELEDİYELERİ MÜDAHİL OLSUN

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise ilçe belediyelerin bu gibi durumlarda müdahil olmasını isteyerek, “İlçe belediyeleri gerek Arsin olur gerek Ortahisar, Akçaabat olur… İlçe belediyelerin buna müdahil olması gerekir.” diye açıkladı.

“DENİZDEN UZAK VATANDAŞLARI TEKRAR UZAKLAŞTIRIYORUZ”

Konuyla ilgili söz alan Büyükşehir Meclis Üyesi Murat Üçüncü, “Yapılması istenen yerde daha önce balıkçı barınağı yoktu. Sadece küçük balıkçıların sahile çektiği gayri resmi bir yer. Burada çocuklarımızla yüzmeye gidiyoruz. Geçen sene de gittim bu sene de… Şehrimize en yakın en temiz yerlerden biri. Akçaabat Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinin planlamış olduğu yürüyüş yolunun buradan geçeceğini tahmin ediyorum. Yürüyüş yolu yapılacaksa nasıl geçilecek? Şehir Hastanesine nasıl ulaşılacak? Ayrıca bu kadar güzel bir yerin şehrimizde denize uzak olan insanlar olarak yakınlaştırmak yerine tekrar uzaklaştırmayı niye düşünüyoruz? Bir tarafta maliyenin yeri var, bir tarafta Karayolları bir tarafta hastane yapılacak ortasına balıkçı barınağının konmasının doğru olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerine yer verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105