AK Partinin oylarının artması inandırıcı değil

İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli, “AK Parti’nin Türkiye’ye vereceği bir şey kalmadı”  İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun AK Parti Trabzon’da oylarını yüzde 5 artırdı söylemine yönelik düşüncelerini dile getirdi. Kuvvetli, Mumcu’nun sözlerini inandırıcı bulmadığını söyleyerek, “Madem ki oyları arttı o zaman neyi bekliyorlar. Cumhur ittifakı artık Türkiye’de iktidar olma kabiliyetini kaybetti. AK Parti iktidarının bundan sonra Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır.” dedi.

HERKES SEFALET HALİNDEYKEN OYLARI NASIL ARTTI?

İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli, Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir süreç geçirdiği zaman diliminde AK Parti’nin oylarının Trabzon’da artması gibi bir durumun inandırıcı olmadığını belirterek, “Türkiye’de bütün anketlerde oyunu sürekli artıran parti İYİ Parti olarak gözüküyor. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi de partimize üye olmada oluşan yoğun talepler. Mesela biz geçen yılın Ağustos ayından bu tarafa yaklaşık on ayda Trabzon’da 2 binin üzerinde üye kaydı gerçekleştirdik. Şuanda bizin Trabzon’da üye sayımız 5 binin üzerinde. Bunların 2 binden fazlası son on ayda gerçekleşti. Dolayısıyla Türkiye’de oyunu sürekli artıran parti İYİ Parti’dir. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Kaldı ki Trabzon’da AK Partiden istifa edip İYİ Parti’ye üye olan arkadaşlar var. Üye olmak isteyip korkularından dolayı olmadığını söyleyen de çok sayıda kişi var.  O nedenle AK Parti Trabzon’da oylarını artırdı söylemi bize gerçekçi gelmedi. Siyaseten söylenmiş bir söz. Neyle oylarını artırdılar? Son zamanlarda herkes kan ağlıyor. Herkes sefalet ve açlık içinde kıvranırken AK Parti’nin oyu nasıl artacak?” sözlerini kullandı.

OYLARI ARTTIYSA NEYİ BEKLİYORLAR?

AK Parti’nin ve Cumhur ittifakının Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmadığını söyleyen Başkan Kuvvetli Türkiye’nin yönetilemediğini söyledi. Kuvvetli, AK Parti’nin oyları artmışsa o zaman neden seçime gitmek istemiyorlar diyerek, “Türkiye gerçekten iyi yönetilseydi biz ısrarla getirin sandığı demezdik. Ama Türkiye iyi yönetilmiyor. Hatta doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye yönetilmiyor. Dolayısıyla bu yönetimsizliği ortadan kaldırmak için milletin kararına ihtiyaç var. Onun için mutlaka bu seçimin gerçekleşmesi lazım. AK Parti yoruldu. Bir metal yorgunluğundan bahsediyorlar. Gerçekten bir yorgunluk var. Tek parti iktidarının olduğu dönemden daha kötü kararnamelerle yönetilen bir döneme geldik. Türkiye’nin normalleşebilmesi için halkın tercihinin ne yönde olacağını görmek için seçime gidilmesi gerekiyor. Türkiye ancak o zaman normalleşir. Türkiye şartlarını bu sıkıntılardan kurtaracak imkanları vardır. Önemli olan ülkenin doğru, akılcı bir ortak akılla yönetilecek bir anlayışla yöneltilmesidir. Şuan onları göremiyoruz.  Bir kişi ekonomide olsun, sosyal hayatta olsun tek başına karar verici. Dolayısıyla bundan kurtulmak için millete gitmek lazım. Madem Mumcu’nun dediği gibi oylar atıyorsa neyi bekliyorlar? O zaman biran önce sandığı getirsinler sandığa gidelim. Oyları yüzde 50 ise 55 olmuştur. Trabzon’da oyları yüzde 70 ise olur yüzde 75. Mademki oyları arttı o zaman neyi bekliyorlar. Cumhur ittifakı artık Türkiye’de iktidar olma kabiliyetini artık kaybetti. Bazı siyasiler önümüzdeki şartlar düzeldiği zamanlarda seçime gitme gibi düşüncelere girebilirler. Ama AK Parti iktidarının bundan sonra Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamış. Onun için ne yaparlarsa yapsınlar herkes biliyor ki AK Parti iktidarı Türkiye’de sona yaklaştı.” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105