AKŞENER TRABZON'A GELİYOR

GENÇ İLE BİRLİKTE DÜN SAHADA OLAN CORA, GENÇ’İN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, saha çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Dün Pelitli’yi ziyaret eden Genç’e saha çalışmalarında AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’da eşlik etti. Milletvekili Cora “Cumhur İttifakı AK Parti Adayımız Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile 33 bin nüfuslu Trabzon'un en büyük mahallelerinden Pelitli'de hemşehrilerimizin sıcaklığı, samimiyeti ve güler yüzü ile karşılaştık. Ahmet başkan yapmış olduğu hizmetler ile aynı zamanda milletin gönlüne dokunmuştur. Bu da gönül belediyeciliğinin hayata geçtiğinin en müşahhas göstergesidir. Milletin oyundan önce hayır duasını almak ne güzel bir şeydir.” ifadelerine yer verdi.

***

AKYÜZ, SUYA %50 İNDİRİM YAPACAK

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, Çarşı Mahallesi’nde seçim çalışmalarına devam etti. Belediye meclis üyesi adayları ile birlikte esnafın sorunlarını dinleyen Akyüz, başkan seçildiğinde suya yüzde elli indirim yapacağını söyledi. Akyüz “Su, para kazanma aracı değildir, yaşam hakkıdır” dedi.

Suyun yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Salih Akyüz, “Son dönemde ekonomide yaşanan istikrarsız tablo insanların belini iyice büktü. Her gün hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşımız, geliri ile ay sonunu getiremez duruma geldi. Bizim anlayışımız onların dertlerine ortak olmaktır. İlk yapacağımız işlerin başında su faturalarını yarı yarıya düşürerek bütçelerine bir nebze olsun katkı sağlamak olacaktır. Su, para kazanma aracı değildir, yaşam hakkıdır. Suyu maliyetinin üç katına satıyorlar. Vatandaşımızın günlük yaşamsal su ihtiyacının yüzde ellisi ücretsiz olacak.” diye konuştu.

***

ALİ SAĞIR’IN BÜYÜKŞEHİR’E İKİ YAZILI SORUSU VE BİR CEVAP...

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun cevaplaması için iki yazılı soru önergesi vardı. Birincisi, “Aday gösterilmeyeceğiniz belli olduktan sonra belediyeye kaç işçi aldınız?” sorusu, diğeri ise “Yenicuma TOKİ konutlarından bazı belediye çalışanları özel indirimle ve kurasız konut aldı mı?” şeklindeydi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Ahmet Yoloğlu, ikinci soruyla ilgili şunları söyledi: “Bazı belediye çalışanlarımızın Yenicuma TOKİ Konutlarından indirimli konut aldığı doğrudur ancak bu, o konutlar için evi istimlak edilenlerden alınma konutlardır. Yani evi istimlak edildiği için TOKİ’den %30 indirim kazanan hak sahipleri, haklarını devretmiş olabilirler. Bazı belediye çalışanlarımız da devralmış olabilir. Hadise bundan ibarettir. Aksi de mümkün değildir. Diğer türlü hem çirkindir hem olay mahkemeye akseder.” Yoloğlu, belediyeye kaç işçi alındığına ilişkin soru önergesine ilişkin ise cevap veremeyeceğini söyledi.

***

AKŞENER MİTİNG İÇİN TRABZON’A GELİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla Trabzon'a geliyor. Yerel seçimlere 1 ay kala parti genel başkanları mitinglerine ağırlık verdi. Mart ayının ilk günlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mart Cumartesi saat 16.00’da Meydan Parkı’nda bir miting gerçekleştirecek. Mart’ın ortalarına doğruysa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’da bir miting gerçekleştirecek. Akşener’in 12 Mart Salı günü Trabzon’a geleceği ve saat 14.30'da Trabzon Meydan Alanında bir miting gerçekleştireceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.