Akşener ‘U’ dönüşü yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fenerbahçelilerin “Trabzonspor’a yardım ediliyor” şeklindeki yalanlarını oy uğruna siyasi malzeme yapması üzerine gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı.

TRABZONLULAR ANLAMIŞ

Trabzonspor'un gayret ve mücadelesinin bir tartışma konusu yapılmamasını dile getiren Akşener, " Spor Türkiye’de önemli bir şey. Benim konuşmam yeniden okunup dinlendiği zaman ne dediğim ortaya çıkar. Hangi takım olursa olsun orayı siyasetçilerin olumlu olumsuz ellememesi gerektiğini söyledim. Sporu siyasetin müdahalesinden uzak tutmanın doğru olduğunu söyledim. Siyaset, Trabzonspor’un gayretlerini, mücadelesini bir tartışma konusu yapmayın. Yıllardır mücadele eden fırtına gibi bir takımından söz ediyoruz. Dolayısıyla bu takımın kendi gayreti, kendi mücadelesine gölge düşürmeyin dedim. Trabzonlular da Trabzonspor da benim bu dediğimi çok iyi anladılar. Fakat ilginç bir şey oldu Damat Beyin trolleri devreye girdi, konuyu sulandırmaya kalkıştılar ama benim söylediğim açıktır; spora hiçbir siyasetçi ben dâhil karışmayın, taraftarları birbirinin karşısına dikmeyin. Orada insanlar sporun heyecanı içerisinde birazcık mutluluk buluyor, bu mutluluğu ortadan kaldırmayın. Trabzonspor’un haklı, gayretli mücadelesinin üzerine gölge düşürmeyin.” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Meclis'te salı günü düzenlenen grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın futbol kulüplerine etki ettiğine dönük iddiaları gündeme getiren Akşener, "Damat Bey, üzerine vazife olmayan her işe bulaşıp ortalığı karıştırıyor. Sonra da tribünlerden 'Damat istifa' sesleri yükselince bozuluyor. Ekonomiden anlamayan ekonomi bakanı Damat Bey bakanlıktaki başarısızlığıyla gündeme gelmekten yorulmuş olacak ki bu aralar anlamadığı bir diğer alanı, futbolu karıştırmakla meşgul" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.