ALİ ÖZTÜRK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, hiç beklenmeyen bir biçimde ve yerel seçimlere 8 aydan fazla zaman varken Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı. Doğrusu Sayın Revi’nin bu açıklaması, açıklamayı yaptıranlar dışında herkesi şaşırttı. Zira, hiç kimse Sayın Revi’yi Büyükşehir  başkanlığı için hesaplamıyordu!..

Haydar Revi’nin İl başkanlığı makamında otururken, kendi partilisinin makamına talip olması ve bunu açıklaması ne anlama geliyor? Revi, mevcut başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nu gözden çıkardı mı? Böyle bile olsa, bu açıklama siyaseten nasıl yorumlanmalı?

Gelişmeyi üç açıdan önemsiyoruz. 1- Haydar Bey, mahalli seçimlerin Kasım’da yapılacağına inandı ve ön aldı. Daha fazla ismin adaylığını engellemek istedi. 2- Revi’ye bu açıklamayı, arkasında parti içinde bir güç yaptırmış olmalı. 3- Revi, Büyükşehir Belediye Başkanını başarısız buluyor olmalı.

***

Revi, mahalli seçimlerin Kasım’da yapılacağını zannederek ve seçimlere 4 ay gibi bir süre kaldığını düşünerek apar topar açıklama yapmış olmalı. Zira, ortada var olan başarısızlığı tartışılırken kamuoyunun hiç de düşünmediği Büyükşehir Belediye Başkanlığı nereden çıktı? İl Başkanlığında başarısız olduğu düşünülen bir isim Trabzon Büyükşehir’i nasıl taşıyacak? Çok sayıda aday adayının çıkmasını engellemenin yolu, kendi adaylığını ilan etmek değildir. Bilakis mevcut başkanın yanında durup, “Başkanımız başarılıdır ve tekrar adaylık düşünürse arkasındayız!” diyebilmektir. Böylece aday adaylarının önüne teşkilat olarak set çekmektir. Revi tam tersini yaptı. Kendi adaylığını açıklayarak adaylık düşünenlerin önünü açtı.

Revi’ye bu açıklamayı hemen her alanda birlikte hareket ettiği ‘İl Genel Meclisi Ekibi’ yaptırmış olmalı. Hepimizin bildiği gibi Haydar Bey, İl Genel Meclisinde belli dönem Meclis Başkanlığı yaptı. Meclise tamamen AK Parti hakim olduğundan, AK Partili meclis üyeleri dışa karşı değil kendi içlerinde hizipleşti. Bu hizipleşmeler AK Parti’ye sonradan katılanları ilginç bir biçimde dayanışmaya itti. Böylece ekipler oluştu. Buraya kadar anlaşılabilir!.. Ancak AK Parti İl Başkanı olduktan sonra İl Genel Meclisindeki ekipçilik- klikçilik anlayışını oraya da taşımak en başta parti ruhuna aykırıdır. Partinin tamamını kuşatması gereken İl Başkanı kendinden bildiği bir ekiple hareket edemez. Bilmeliler ki AK Parti buna izin vermez.

Revi’nin yerel seçimlere 8 ayı aşkın bir zaman kala Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklaması bir şeyle izah edilebilir. Revi, önündeki dönem mevcut başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun aday olmayacağını veya olamayacağını biliyor olmalıdır!.. Orhan Bey kendisine ‘Ben tekrar adaylık düşünmüyorum’ dememişse geriye ikinci şık kalıyor. Yani Sayın Revi, Orhan Bey’in aday olamayacağını düşünmüş olmalı. Peki neden? Orhan Bey başarısız mı olmuştur? Yoksa şimdiden başarısız ilan edilecek de yolu mu yapılmaktadır.

Sonuç ne olursa olsun Revi’nin açıklaması yanlıştır. Hem partisine hem kendisine zarar vermiştir. Şimdiden kendisini tartışmanın odağına itmiştir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı herkesi ve hepimizi yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla konuşacağız. Revi’nin başkanlık hevesini tartışacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet 6 yıl önce

Ali Öztürk sen git Mazhar Yıldırımhan’ı parlat, Osman Diyadinle birlikte iyi sallarsınız