BAKAN ALBAYRAK'TAN MESAJ VAR

Bakan Berat Albayrak'tan flaş dolar ve faiz mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  Adım Adım Ekonomi Programı kapsamında ziyaret ettiği Trabzon'da önemli açıklamalarda bulundu. "Seçim sonrası önceliğimiz ekonomi olacak" diyen Bakan Albayrak, "Eylül ayı gibi enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz" ifadelerini kullandı.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adım Adım Ekonomi Programı kapsamında ziyaret ettiği Trabzon'da önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Berat Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları;

Göreve geldiğimiz günden itibaren türlü zorluklara göğüs germek zorunda kaldık. Hayata geçirdiğimiz birçok reformla 2008 küresel krizini en az etkiyle atlatan ülke olduk. 2017 referandumunda yeni sisteme evet diyen seçmenler de istikrarlı ve güçlü ekonomiye katkı sundu. En önemli yol haritamız göreve geldiğimiz dönemde ele aldığımız yeni ekonomi planı oldu.

İKİNCİ ÇEYREK DAHA İYİ OLACAK

Bu yılın ilk çeyreğinde çok daha iyi bir performansı görüyoruz. Seçime rağmen ekonomide mart ayı şubattan daha iyi. İkinci çeyrekten itibaren ülkemizi hedeflediğimiz potansiyel büyüme gücüne ulaştıracağız.

Ekonomimize ilişkin öncü göstergeler 2019 yılı için çok güçlü bir toparlanmaya işaret ediyor. Biz cari fazla sürecine giriyoruz. Öncü göstergelerin tamamı ekonomide güvene dayalı olumlu işaretleri net olarak ortaya koyuyor.

SEÇİM SONRASI BÜYÜME DAHA İSTİKRARLI OLACAK

2013 mayıs ayında faizler yüzde 4'lere yüzde 5'lere düşmüştü. Finans ne kadar iyiydi ancak gezi süreci çıktı, faizler yükselmeye başladı. İşin ekonomik ve siyasi tarafını iş dünyamız çok iyi görüyor.Yeni sistemin güçlü icrai fonksiyonu, hızlı karar alma, koordinasyon özelliği önemli. Yerel seçimlerin de bitmesiyle ekonomik büyüme çok daha isitkrarlı olacak.

'THY BATIYOR' MESAJLARI ATTILAR AMA...

Geçtiğimiz günlerde THY batıyor diye mesaj attılar, iş adamlarına birileri algı yapıyor. Siber güvenlik savcılarla irtibata geçti, hücre evinde biri gözaltına alındı. Batacak dedikleri THY, büyümesiyle tüm dünyada manşet oldu.Yaz aylarında bol bol döviz alanlar şimdi kara kara düşünüyor. Kriz çıksın istiyorlar ama çok beklerler. 30 katrilyondan fazla ödeme yaptık, bizim rahatımız yerinde, biz bu yılı kapattık.

"BU YIL BORÇ, FİNANSMAN İHTİYACIMIZ YOK"

İlk 2,5 ayda yaklaşık 70 milyar lira piyasaya sıcak para girdi. Yüksek enflasyon yaşamanın çok sancısını çektik. Uluslararası rekabeti de olumsuz etkiliyor, faizi de olumsuz etkiliyor. Bu yıl borç, finansman ihtiyacımız yok.

ENFLASYONDA TEK HANELİ RAKAMLARI GÖRECEĞİZ

Enflasyonla mücadelede sıfır taviz veriyoruz, çok katı ve kararlıyız. Enflasyon baskılarını azaltmak için tanzim satış noktalarını devreye soktuk. Tanzim satış devreye girer girmez bir iki gün içinde fiyatlar yarı yarıya düştü. Devlet olarak gerekli gördüğümüzde her müdahaleyi yaparız.

Önümüzdeki dönemde mevsimsel koşullarla, yapısal tedbirlerle enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz.Devlet olarak desteklerle ilgili üzerimize düşeni yapacağız dedik. 81 vilayette 2,5 milyon isithdam sözü ortaya konuldu. Biz adımları attık, iş dünyası şubat ayında pozitif durumda.

KÖTÜ DÖNEM GERİDE KALDI

İstihdam durumlarını da takip etmeyi sürdüreceğiz. Faizlerdeki iyileşmeler daha iyi bir noktaya gelecek. Ekonomide kötü dönem artık geride kaldı. Türkiye'nin başarılı performansıyla bugün dünden, yarın bugünden daha güzel olacak. Birilerinin operasyonlarına rağmen Türkiye güçleniyor.

DOLAR AÇIKLAMASI

Dolar artacak ekonomik kötüye gidiyor diyen 2 kesim var. Birincisi malum siyasi motivasyonla karalama, iletişim ve algıyla kötücül bir söylemle seçime giderken manipüle etmeye çalışan bir kesim, bunu biliyoruz. İkincisi ise ağustos, eylül, ekim aylarında 6-7 liradan döviz ve altın alıp, altın ve dolar yükselince pahalıya satarız diyenler. Sonra ne oldu? Dolar düştü 5 liraya. Şimdi bunlar kara kara düşünüyor. Bir kriz çıksa da, füzeler yağsa da dolar yükselse de biz satsak da kar etsek. Çok beklersiniz. Seçimden sonra daha da çok beklersiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.