BAŞKAN CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve beraberindeki heyet CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve parti teşkilatının karşıladığı Zorluoğlu ile partililer arasındaki toplantı sıcak konuşmalarla geçti.CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “ Türkiye’nin en ciddi sorunu olan işsizlik Trabzon’a yansımış durumunda, biz burada nakletmeye çalışıyoruz. Partizanlık yapmayacağınızın sözü üzerine sizden eşit konuda destek bekliyoruz. Gerçekten anne, babaların yakarışlarının muhatabıyım. Trabzon’da turizm açısından yapılacak hizmetler ortada varlıklarımızın korunmasında acil tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Tarihi dokusu olan bölgelerin temizliği yürüyüş yapan arkadaşlarımızdan gelen sorunlar vardı”

Başkan Murat Zorluoğlu, “Uzun zamandır bu ziyareti yapmak istedik. Çalışmalarımız oldu. Mecliste sizden gelen istekleri dinliyoruz. Bugün biraz hararetli bir gündem maddemiz vardı onu da kazasız belasız atlattıktan sonra buraya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin en önemli kadim siyasi partilerinden bir tanesi kurucu özelliği olan bir partimiz. Bu iletişimiz ile ön yargıları ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Eleman alımları şeffaf olacak

“Önümüzdeki ay TİSKİ’nin 200 alımı olacak neredeyse her meslekte olacak ve bunun her birinin niteliklerini belirledik. Son şekil veriyor. Bilime başvuru açacağız. Şartları taşıyanları uygulama sınavına çağıracağız. Kaynak ustasını deneyeceğiz. 200 personeli adil bir şekilde sınav yapacağız. Bu prosedürde yok ama biz bakış açımızı göstermek istiyoruz. Bu ilki Trabzon’da gerçekleştirmeyi istiyoruz. Şehrin istihdam olanaklarını artırmada bizim göreviniz var. Arsin’de yapılmasın planlanan endüstri alanını yakından takip ediyoruz”

Kültür Varlıkları Korunmalı

“Burası bir turizm şehri bizim içinde önemli bir alan. Şehrin kültür varlıkları korunmalı ve kirletilmemeli. Şuanda büyük bir cami yapılıyor. Oranın etrafında alan var orayı şehrin ticaretine ve sosyal hayatına katacak proje üretiyoruz. Dolmuşların depolanmasına da hizmet edecek. Kuyumcu Kent düşünüyoruz. Avrasya Pazarını oraya taşımak istiyoruz. Yepyeni bir yaşam alanı kazandırmak istiyoruz. Bunun gibi sahilde birçok sosyal hayatı rahatlatacak projeleri yeni yılda bitirmeyi hedefliyoruz”

Kısa zamanda biter diye umuyorum

“Boztepe iyi bir durumda değil. Orada bir kaç tane kafe çay yerleri var garip garip masalar bizim çocukluğumuzdan kalma böyle bir şey yok. Ama bu gibi şeyler Trabzon’a yakışmıyor. Boztepe durumu değiştirmemiz lazım. Ortahisar ile birlikte çalışıyoruz. Kısa zamanda biter diye umuyorum. Yaptığımız tüm işlerle ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare edip hareket ediyoruz. Gerçekten böyle daha iyi olduğuna inandığımız için bu süreci yönetiyoruz” Dolmuşlar değişiyor “Dolmuşların modernizasyonu çok önemli önümüzdeki yıl haziranda süresi doluyor. Öneriler var. Son aşamaya geldik. Bir sahalı mecliste kararımızı açıklarız” Otogarda son durum “Otogar için kendi mülklerimize göre hareket ediyoruz. Trabzon arsa fakiri bir şehir… Turgay beyin tereddüt ettiği dere kenarına fazla yaklaşmaktı planlıyoruz. Büyük bir yer yapmayacağız daha estetik fonksiyonel bir çalışma yapıyoruz".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.