Bekaroğlu annelere kızdı

Bekaroğlu annelere kızdı

CHP Milletvekili Bekaroğlu, çocuklarını HDP önünde arayan anneleri eleştirdi.

OTURMA EYLEMİNİ POLİS ORGANİZE EDİYORMUŞ!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP Diyarbakır İl Binası önünde dağdaki çocuklarını HDP’den isteyen ve bunun için oturma eylemi yapan annelerin ‘Niçin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine’ gitmediğini sordu. Oturma eylemini polisin organize ettiğini ima eden Bekaroğlu, “Niçin AKP’nin önüne ya da Saray’ın önüne gitmiyorlar?” dedi.

PKK SİLAH BIRAKMASIN! DEVLET SİLAH BIRAKSIN!

Cumartesi annelerini savunan ve HDP’nin Kandil ile arasına mesafe koymamasına ses çıkarmayan Bekaroğlu, HDP’ye şu çağrıyı yaptıramadı. ‘Ey Kandil. Bu annelerin çocukları elinizdeyse geri gönderin. Bir daha da şehirlerden dağa çocuk çekmeyin.’ Bekaroğlu, PKK’nın silah bırakmasını değil, Saray’ın bu işi çözmesini istedi.  

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemi yapan annelerin niçin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmediğini sordu. Oturma eylemini polisin organize ettiğini ima eden Bekaroğlu, “Niçin AKP ya da Saray’ın önüne gitmiyorlar? Polis organize ediyor vs. Hepsi doğru olabilir ama bu bir annenin çocuğunu istemesini değersizleştirmez. Bence Türk anneleri de yanlarına gitsin, birlikte devletin önüne gitsinler, ‘çocuklarımızı vermiyoruz, bu işi çözün’ desinler.” dedi.

CUMARTESİ ANNELERİNİ GÖRME ŞİMDİ EYLEM ÇAĞRISI YAP

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemi sürüyor. Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin sayısı ise 10’a yükseldi.  CHP’li vekil Bekaroğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu. Bekaroğlu, “Kan donduran haksızlıklara karşı sesin çıkmasın, KHK’lılar için gebersinler de, cumartesi annelerini görme. Şimdi İBB ve Diyarbakır HDP önünden ayrılma, eylem çağrısı yap. Çifte standartlısın, ikiyüzlüsün, sahtekârsın.” Paylaşımında bulundu. Bekaroğlu’nun bu paylaşımına tepki yağdı.

“MAZLUMUN KİMLİĞİNE BAKILMAZ”

Tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yapan Bekaroğlu, “Bu paylaşımım üzerine bir sürü sapma sapan şey söylendi. Bakın şöyle: Mazlumun kimliğine bakılmaz, ne olduğu, ne yaptığı sorulmaz, he halükarda yanında olunur. Kim ne derse desin, Diyarbakır’da çocuklarının dağa çıkmasına/götürülmesine karşı eylem yapan, ‘artık yeter’ diyen anneler çok önemli bir şey yapıyor, yanlarındayız. Türk-Kürt hep fakir fukaranın çocuğu ölüyor. Artık yeter, bu kanı durduralım, barışı tesis edelim!” dedi.

“NİÇİN AKP YA DA SARAY’IN ÖNÜNE GİTMİYORLAR?”

HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemi yapan annelerin niçin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmediğini soran Bekaroğlu, “Niçin AKP ya da Saray’ın önüne gitmiyorlar, polis organize ediyor vs. Hepsi doğru olabilir ama bu bir annenin çocuğunu istemesini değersizleştirmez. Bence Türk anneleri de yanlarına gitsin, birlikte devletin önüne gitsinler, ‘çocuklarımızı vermiyoruz, bu işi çözün’ desinler.” İfadelerine yer verdi.günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.