Belediye Başkanlara Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları ile telekonferansla toplantıda konuştu. Erdoğan belediye başkanlarına " Yaşlılarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evlerinden çıkmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızın alışveriş, internet, kitap gibi ihtiyaçlarının teminine yardımcı olmalıyız" diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları ile telekonferansla toplantıda konuştu. Konuşmasında belediye başkanlarına yapılması gerekenleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasıyla ilgili olarak şunları kaydetti: Bu milletin en büyük gücü birliği ve beraberliğidir.83 milyon olarak birbirimize kenetlendiğimiz sürece bizi yıkabilecek hiçbir engel yoktur. Bunun için her fırsatta salgına karşı almamız gereken tedbirleri hatırlatırken milletimizin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine vurgu yapıyoruz. Pazartesi günü Biz Bize Yeteriz Türkiyem diyerek başlattığımız kampanyanın hedefi budur.  Başlattığımız yardım kampanyasında toplanacak tutarı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan ara başlıklar şöyle: 

Mahalli idareler seçimlerinin birinci yılını geride bıraktık. Her birinizi seçimlerde gösterdiğiniz gayret ve başarı için bir kez daha tebrik ediyorum. Şehirlerinize yaptığınız hizmetler için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti belediyelerde gösterdiği emsalsiz başarılarıyla Türkiye'nin yönetimini üstlenmiş bir partidir. Özellikle içinden geçtiğimiz Covid-19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha büyük görevler düşüyor. Yerel yönetimler başkanlığımız sizlere gereken bilgilendirmeleri yapmıştı. Kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama alanlarının dezenfeksiyonunu aksatmadan yapmalıyız.

 "VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE"

Cadde ve sokakların rutin temizliğinde daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Maske, eldiven, tutum gibi temizlik malzemelerinin dağıtımını yaygın bir şekilde sürdürmeliyiz. Halkı bilgilendirmeye yönelik kurallara uymaya davet eden her türlü faaliyet kesintisiz devam ettirilmelidir. Yaşlılarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evlerinden çıkmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızın alışveriş, internet, kitap gibi ihtiyaçlarının teminine yardımcı olmalıyız. İşsiz kaldığı, yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Bu konuda valilikle, kaymakamlıkla işbirliği halinde olmalısınız.

"HER ALANDA İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILIYORUZ"

Vatandaşlarımızla doğrudan yüz yüze iletişim içinde olan belediye personelinin maske, tulum, eldiven gibi malzemelerde en küçük eksiklik eksiklik yaşanmamalıdır.Her hal geçicidir. Bugünler geçtikten sonra milletimize yaptığımız destekler kalacaktır. Bugünleri fırsat bilip milletimizin gönül kapılarının bize sonuna kadar açılmasını sağlamalıyız. AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. İnşallah bu salgın döneminde de uğratmayacağız. Türkiye'ye her alanda kazandırdığımız güçlü altyapının önemini bu kriz döneminde çok daha iyi görebiliyoruz . Hamdolsun Türkiye hemen her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede olduğunu ispatlamıştır. En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayabilmektir. Sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1000 TL nakit yardımı gerçekleştiriyoruz. İstihdamı korumak amacıyla faaliyetine ara veren işletmelerimizin telafi çalışma sürelerini iki katına çıkardık. Vergi ve sigorta ödemelerini erteledik.

"83 MİLYONUN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK"

Pek çok bankamız müşterilerin kredilerini erteleme yoluna gidiyor, hatta kaynak sağlıyor. Bankalarımız vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 6 ayı ödemesiz 36 ay vade ile 10 bin liraya kadar destek kredisi veriyor. Çalışanlarımızın, esnaf ve sanatkarımızın, sanayicimizin, ticaret erbabımızın velhasıl 83 milyonun yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz.

"TARİHİ BİR FEKALET YAŞIYORUZ"

Bu 83 milyonun her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Politika ve söylemlerimizi buna göre belirledik. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada, televizyon ekranlarında ahkam kesenlere göre değil ülkemizin gerçeklerine göre yürüttük. Aldığımız her kararı devlet ciddiyetine uygun şekilde değerlendirdikten sonra milletimizle paylaştık. Gerçekten tarihi bir felaketi yaşadığımız şu dönemde hamdolsun birçok ülkeye kıyasla iyi yerdeyiz. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karamsarlığa kapılmadığımız gibi rehavete de asla düşmüyoruz. Akılcı, dengeli, gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye Allah'ın izniyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir.

"ALLAH'IN İZNİYLE BU BADİREYİ ATLATACAĞIZ"

Allah'ın izniyle milletimiz bu badirenin üstesinden gelecektir. Türk milletinin ferasetine sonuna kadar güveniyoruz. Bu süreçte mücadelemizi sekteye uğratacak en büyük tehdit ümitsizlik, kararsızlık, yılgınlık, yeise kapılmaktır. 83 milyonun arasına ayrılık, fitne ve tefrika virüsünü bulaştırmadığımız sürece korona virüsüyle mücadelemiz çok daha rahat olacaktır.

Bu milletin en büyük gücü birliği ve beraberliğidir.83 milyon olarak birbirimize kenetlendiğimiz sürece bizi yıkabilecek hiçbir engel yoktur. Bunun için her fırsatta salgına karşı almamız gereken tedbirleri hatırlatırken milletimizin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine vurgu yapıyoruz. Pazartesi günü Biz Bize Yeteriz Türkiyem diyerek başlattığımız kampanyanın hedefi budur.  Başlattığımız yardım kampanyasında toplanacak tutarı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız.

"AYRIŞMA PEŞİNDE OLANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bu kampanyaların gayesi milletimizin fertleri arasındaki güçlü dayanışmayı ortaya koymaktadır. Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin dışında ve üstünde görenleri milletimiz gereken cevap veriyor, verecektir. Hele hele bu projeyi dinamitlemeye çalışmak gafletten öte bir şeydir. Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üstünde değildir. Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya, günlük siyasetin malzemesi haline dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur.

"BU MİLLET KARAMSARLIK  POMPALAYANLARI AFFETMEYECEK"

Bu kampanyaların gayesi milletimizin fertleri arasındaki güçlü dayanışmayı ortaya koymaktadır. Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin dışında ve üstünde görenleri milletimiz gereken cevap veriyor, verecektir. Hele hele bu projeyi dinamitlemeye çalışmak gafletten öte bir şeydir. Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üstünde değildir. Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya, günlük siyasetin malzemesi haline dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur. Şu an milletimizin hayatını tehdit eden sinsi bir düşmanla mücadele ediyoruz. Bu düşmanı ancak kenetlenerek yenebiliriz. Ancak dayanışmayla bu tehdidin üstesinden gelebiliriz. Gün siyasi, etnik, mezhebi farklılıklarımızı bir yana bırakarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi hatırlama günüdür.

Böyle bir dönemde siyasi rant hesabı yapanları maşeri vicdan asla unutmayacaktır. Umut vermek, güven aşılamak yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecektir.

Buradan milletimizi bir kez daha bir olmaya, kardeş olmaya, beraber olmaya ve Türkiye olmaya davet ediyorum. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun.

''TÜRKİYE'NİN SAĞLIK ALTYAPISI İYİ DURUMDA''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin sağlık altyapısının, personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım imkanları bakımından pek çok ülkeye göre oldukça iyi durumda olduğunu belirterek, "Sağlık altyapımızın gücüyle, koronavirüse karşı mücadele gibi zor bir süreci de inşallah örnek bir sınav vererek atlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşımda yer alan grafikte, "Türkiye Sağlık Altyapısında Daha Güçlü Olacak" başlığı ve "Hiçbir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşlerimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit bizi hedeflerimizden asla vazgeçiremez." ifadeleriyle, şu bilgiler yer aldı:

"Sağlık altyapımız, personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım yatağı açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdadır.

Hastanelerimiz ile diğer sağlık birimlerimize, 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N-95 maske, bir milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttık. Bu malzemelerin üretimlerini daha da artırma imkanına sahibiz.

Dünya artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme doğru gidiyor.

Bu yeni döneme, 17 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetler sayesinde, nitelikli insan ve üretim gücümüzle, altyapımızla, tecrübemizle oldukça hazırlıklı giriyoruz.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını, inşallah hep birlikte tamamlayacağız."

Grafikte, "Toplam 166 bin hekim, 262 bin hemşire/ebe, 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı, 1518 toplam hastane sayısı, 1147 hastane yoğun bakım hizmeti, 240 bin toplam hasta yatağı sayısı, 100 bin tek kişilik hasta odası sayısı ve 40 bin yoğun bakım yatağı sayısı" bilgilerine de yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanEbeCOVID
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105