Beşikdüzü’nde yatırımlar durmayacak

AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci konuştu.

Sayın Harun Demirci, belediye meclisi üye listesini tamamladınız ve 40 günlük seçim maratonuna artık yeni bir heyecan, yeni bir gündemle ve belirlediğiniz meclis üyeleriyle başlayacaksınız. Bugüne kadarki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

 Biz SayınCumhurbaşkanı’mızdan görevi aldığımızdan bugüne kadar her an sahadayız. Bütün birimlerimiz ve yönetim kadememizle sahanın her yerinde beraberiz. Bu süreç içerisinde belediye meclis üyelerimiz belli değildi, bugün itibarıyla belediye meclis üyelerimiz de tamamlandı. Allah’a (CC) çok şükür. Gerçekten güzel bir liste oluşturduğumuzu düşünüyorum. Biz sahada vatandaşlarımızla tek tek istişare yaptık, yapıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını geziyoruz. Ve sitelerde insanlarımızla hemhal oluyoruz. Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmıyoruz. Başladığımızdan bugüne geldiğimiz nokta itibarıyla büyük bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. İnsanlarımızın AK Parti’ye olan teveccühlerinin devam ettiğini görüyoruz. Hizmeti AK Parti’nin yapacağını, yaparsa AK Parti’nin yapacağını, yaparsa AK Parti’nin adayı Harun Demirci’nin yapacağının bilincindeler.

Ancak Beşikdüzü’nde farklı bir boyut var. Beşikdüzü’nde mega yatırımlar tartışılıyor. Âdeta “Farklı bir yönetim gelirse bu yatırımları durduracak!” şeklinde bir endişe var. Bu konuda siz neler söyleyeceksiniz?

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde merkezi iktidarın yerel iktidarla buluşması neticesinde çok güzel yatırımlar aldık. Sayın Belediye Başkanı’mız Orhan Bıçakçıoğlu ile birlikte teşkilatımız sazın aynı teline vurarak Beşikdüzü’ne tarihinin en büyük yatırımlarını almıştır. Bunlar içinde tamamlananlar var, devam edenler var. Gerçekten Beşikdüzü’ne dışarıdan bakıldığında gıpta edilecek, bazı şehirlerin alamadığı yatırımlar var. Ben bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında en büyük pay sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize ve özellikle de çalışkan, hırslı, tuttuğunu koparan başkanımız Orhan Bey’e teşekkürü borç biliyorum. Beşikdüzü sevdalısı bir belediye başkanı ile bu işi yapmış olmaktan onur ve memnuniyet duyduğumu söylemek isterim. Ancak muhalif anlayışta olanların aksine aklıselim Beşikdüzülüler bunu çok iyi değerlendiriyor. Ama Beşikdüzü’nde bir muhalif anlayış, her şeye karşı olan bir anlayış da var. Onlar için herhangi bir şey yapılmasın! AK Parti herhangi bir şey yapmasın, burada bir şey olmasın! Biz o eski anlayışlarımızla yaşayalım! Beşikdüzü göç verse de onların umurunda değil. Öyle bir anlayış içindeler ki geçtiğimiz süreç içerisinde herhangi bir yatırımı durdursalar davul-zurna çalacaklar! Çünkü onlar burada gelişim ve değişim istemiyor. Burada öyle bir anlayış var ki geçmişin zor günlerini özlüyor. Çünkü onların burada bir çakıl taşı yok, dikili bir ağaçları yok. Hiçbir şey yapmamışlar. Yapana da karşılar.

Sayın Başkan, vatandaş bunların farkında mı?

Evet, vatandaş bunun farkında. Çünkü bu hizmetlerin AK Parti ile olduğunu biliyor ve bu hizmetlerin AK Parti ile tamamlanacağını biliyor. Ve yeni hizmetlerin, yeni yatırımların gerek merkezi hükûmetten gerek belediyeden AK Parti iktidarı ile AK Parti belediye başkanlığı ile alınacağının bilincinde, aklıselim vatandaş bunun bilincinde.

Beşikdüzü özellikle dışa açılan bir ilçe konumunda. Yabancı yatırımcıların ciddi yatırım yapmayı planladıkları bir bölge ve dolayısıyla oradaki yatırımlar Trabzon’u da ilgilendiriyor. Sonuç itibarıyla çok önemli yatırımlar onlar. Bu konuda Trabzon’un da Beşikdüzü’ndeki yatırımlardan yana endişeleri var. Neler söyleyeceksiniz?

Çok doğru söylüyorsunuz. Beşikdüzü’nde çok büyük yatırımlar var ve bu yatırımlar Allah’ın (CC) izniyle devam edecek. Yatırımcının yerlisi yabancısı olmaz, paranın olmadığı gibi. Bizim için yatırımcının hepsi değerlidir. Keşke benim ilçemde de bu işleri yapacak insan çıksa alsa. Biz ondan da memnuniyet ve gurur duyarız. Ama netice itibarıyla ilçelerde bu işleri yapabilecek ölçütte yatırım olmadığı için dışarıdan yatırımcı geldi. Trabzon’da olsa onlar alırdı. Ama yoktu. Kimse yanaşmadı. Yatırımcı demek ilçeye paranın akışı demek. Yatırımcı demek bu ilçede ekmeğin daha çok olması demektir. Onun için bizim yatırımcının ayağına kırmızı halı sermemiz gerekir. Ben şunu da söylemek istiyorum: 2009-2014 yılları arasında il genel meclisi üyesiyken Trabzon’daki Ramada Otelinin yerini biz Özel İdare meclisi olarak hiç bedel almadan verdik. Önemli olan Trabzon’a bir yatırım gelsin. Biz verdik yatırımcı gelsin, en azından orada 300-500 kişi ekmek yesin. Aynı düşünceyle Beşikdüzü’ndeki yatırımcıların yatırımıyla burada insanlar çalışacak ve Beşikdüzü’nün her alanına ekonomik olarak bir katkı sağlayacak. Beşikdüzü, Trabzon’un da ülkenin de bir cazibe olma yolunda ilerliyor. Buna gerçekten daha çok özen göstermemiz lazım. Yatırımcıyı küstürmememiz gerekir, yatırımcıya kolaylıklar sağlamamız gerekir. Beşikdüzü artık bunları konuşmamalı.

Sayın Demirci, projelerinizi sanıyorum açıkladınız. Bunları alabilir miyiz? Önümüzdeki süreçte Beşikdüzü’ne neler yapacaksınız?

Beşikdüzü’nün önceliği bir fakültedir. Bunun için tabii ki uzun yıllardır çalışmalar var. Tabii ki bunu iktidarımızla birlikte gerçekleştireceğiz ve takipçisi olacağız. Fakülte bizim uzun süreçte olmazsa olmazımızdır. Bir de ilçeler bazında fakülteye en hazırlıklı ilçe Beşikdüzü’dür. Biz burada gerek rektörümüzle gerek bakanlarımız nezdinde ve milletvekillerimiz nezdinde Beşikdüzü’nde iyi ve tercih edilebilen bir fakültenin olması yönünde bütün eforumuzu harcayacağız. Yine modern bir otogar inşallah yapacağız. İnsanlarımızın iyi şartlarda seyahat etmelerini sağlamak için bunu hayata geçireceğiz. Yine 2000 yılında maalesef 38 canımızı kaybettiğimiz bir deniz faciasını yaşadık. Orada çocuklarımız yüzme bilmiyordu. İnşallah bu süreç içerisinde bir yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Evet, deniz kenarında bir ilçeyiz ama gençlerimiz denizden çok faydalanamıyorlar! Onları denizle de buluşturacağız. Yine gençlerimizin spor aktivitelerini geliştirmeleri noktasında Allah (CC) nasip ederse gençlik merkezi yapacağız. Bir başka proje, inşallah kapalı halı saha yapacağız. Yani sosyal ve sportif alanlara yöneleceğiz. Gençlerimizi kahvehane köşelerinden, boş işlerle uğraşmalarından kurtaracağız. Onları sportif alana yönlendireceğiz. Yine önemli bir olay; Allah (CC) izin verirse başıboş hayvanlar için bir hayvan barınağı yapacağız. Onların da yaşamlarını kolaylaştırırken hem ilçe merkezinde sıkıntı olmasını önleyeceğiz hem onları da iyi bir ortamda yaşatmış olacağız. Bu noktada ilçe merkezini belirli sıkıntılardan kurtarmış olacağız.

Sayın Demirci, öyle projelerden bahsediyorsunuz ki Beşikdüzü’nün altyapısı tamamlandı, bir sorunu kalmadı hep üst yapıya ve sosyal nitelikli projeler anlatıyorsunuz. Yanılıyor muyuz?

Evet, çok doğru. Gerçekten altyapı konusunda da Beşikdüzü büyük bir mesafe kat etti. Siz de çok iyi bilirsiniz ki belediyeler altyapıya çok ağırlık vermezdi. Çünkü altyapı çok görünmeyen riskli çalışmalardı. Ancak Beşikdüzü’nde Sayın Belediye Başkanı’mız Orhan Bıçakçıoğlu her türlü riski göze alarak altyapıyı komple değiştirdi, bütün parkeleri yeniledi. Tabii ki kanalizasyon, su ve diğer aksamları da tamamladı. Üst yapıda da çok güzel değişiklikler ve yenilikler oldu. Altyapıyı öyle tamamladı ki ilçeye 4 tane tersip bendi aldı. İlçeyi artık selden kurtardı.

Tersip bendi yatırımı özellikle takdir edilecek bir konu ve 4 tane tersip bendi yapıldı. Bu bir anlamda 4 tane gölet, 4 tane mini baraj anlamına geliyor. 4 barajlık bir yatırım kazandırdı ki bir daha Beşikdüzü’nü inşallah sel almayacak! Gerçekten önemli…

İnşallah. Biliyorsunuz 21 Eylül 2016’da Beşikdüzü’nde büyük bir sel faciası oldu ve orada 3 tane canımızı kaybettik. Devletimiz bütün imkânlarıyla buradaydı. İlçe belediyemiz de bütün imkânlarını seferber etti. Bir daha sel olmaması için tersip bentleri ile hem bunun önüne geçildi hem de göletler kazanılmış ve bir taşla iki kuş vurulmuş oldu. Burada gerçekten Sayın Belediye Başkanı’mız Orhan Bıçakçıoğlu’nun da çok büyük emekleri var.

Proje ve yatırımlarınız konusunda eklemek istediğiniz şeyler var mı?

Önümüzdeki dönemde Karadeniz’in en güzel sahili Beşikdüzü’nde olacak inşallah. Sahil rekreasyon projemiz başladı. Hem de zor bir dönemde başlamış oldu. Teleferiğin alt ayağından plaj tesislerine kadar olan yerde 400 dönümlük bir yer kazanılarak bunun üzerinde çocuk oyun alanları, gezi alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Karadeniz sahilinin en güzel bahçeleri, en güzel oyun alanları ve en güzel gezi alanları önümüzdeki dönem inşallah Beşikdüzü’nde olacak. Asıl en büyük proje teleferiktir. Bunu söylemek istiyorum. Büyük illerin dahi yapamadığı teleferiği Beşikdüzü yaptı ve şu anda hizmete girdi. Otel ve diğer müştemilatının yapımı devam ediyor. Ama teleferik olarak hizmete girdi. 100 milyon liralık bir yatırım. Gerçekten Beşikdüzü, Trabzon ve bölgemiz için büyük bir yatırımdır. Cazibe ve turizm merkezi olma yolunda Beşikdüzü büyük bir mesafe kat etti.

Eklemek istediğiniz şeyler var mı?

Bu süreç içerisinde bütün mahalle yollarımızda beton ve asfalt çalışmalarımız artarak devam edecek. Yine biz insanlarımıza bisiklet yolu, akşamları gezinti yolları, Ağasar Deresi ve Kurbağalıdere üzerinde yürüyüş yolları yapacağız. Özellikle de belki de küçük dokunuşlarla farklı hizmetler yapacağız. Bunlardan bir tanesi de cenaze hizmetlerimiz çok daha yaygın olacak. Nerede bir cenaze varsa orada taziye çadırı kurulacak. Cenaze sahiplerinin yemeklerini vereceğiz, gelenler için ikram servisleri kuracağız. Sosyal belediyeciliği her alana yayacağız. Yaşlılarla ilgili evde bakım hizmeti vereceğiz. Evlerini temizleyip bakımlarını ve yemeklerini yapacağız. Belirli periyotlarla yatalak hastalarımızın evde bakımlarını yapacağız.

Sayın Demirci siz aynı zamanda İl genel meclisi üyeliği de yaptınız. Beşikdüzü’nün köylerini belki ev ev biliyorsunuz. Kırsalda beklenti nedir, onlarla ilgili hazırladığınız bir yatırım ya da projeniz var mı?

Yol betonlamalarımız genel olarak yapılmasına karşın kırsalda daha çok bize gelen talepler asfalt konusunda... Bir de Beşikdüzü olarak ana arterlerimiz beton ve asfalt olarak iyi noktada. Ancak artık biz ara yollara, mahalle yollarına yöneleceğiz. Biliyorsunuz bizde ev yolları vardır. Doğu’da ve İç Anadolu’da sadece köy yolu vardır, Karadeniz’de ise ev yolu vardır. Artık insanlarımız her mahalleye ve evinin yolunu yapılmasını talep ediyorlar. Biz de sırayla imkânlar ölçüsünde şu ana kadar epey bir mesafe kat ettik. Eksiklerimiz var elbette var ancak önümüzdeki süreçte mahallelerdeki ana yolların dışında kalan evlerin yollarını yapacağız.

Yani sıra evlere yapılacak yollara geldi. Yani çoğu ilçelerimizde henüz daha mahallelere doğru dürüst beton ve asfalt dökülmemişken Beşikdüzü mahallelerin beton ve asfaltlarını bitirdi ve sıra evlere, yola geldi… Böyle mi diyoruz?

Evet. Biz ona ara yollar diyoruz. Bu yolların yapımı ile ilgili çalışmalarımız da önümüzdeki süreçte artarak devam edecek. Şu anda genelde onlara talep geliyor. Zaman zaman suyla ilgili talepler oluyor ama çok büyük devasa aşılamaz sorunlar yok. İmkânlar ölçüsünde zaten hükûmetimiz de bakanlığımız da bu konuda destek veriyor. Biz merkezi hükûmetimizin desteğini belediyemizin desteği ile birleştirerek bu noktada mahallelerimizde daha fazla çalışma yapacağız.

Anahtar Kelimeler:
BeşikdüzüAk PartiHarun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.