Bölgemize kurulamaz mı?

Milletvekilleri otomobil fabrikasının yerini konuştu.CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun ürettiği yerli otomobilin imalatından Trabzon’un pay alması için AK Parti milletvekilleriyle istişare yaptıklarını açıkladı. Kaya, “Yerli otomobil gündeme geldiğinde ilk düşündüğüm Trabzon pay alabilir mi oldu Samsun’dan Trabzon’a kadar olan yerde bölgemize faydası olur düşüncesi içerisindeydim. Çünkü bölgemizde istihdam sağlamaya yönelik sanayi tesisimiz çok az. AK Parti milletvekili arkadaşlarla bununla ilgili görüş alış verişinde bulunduk.” dedi.

SANAYİ TESİSİMİZ ÇOK AZ

Karadeniz Bölgesi’nde istihdam sağlayacak sanayi tesisin az olduğunu söyleyen Kaya, “Yerli otomobil gündeme geldiğinde ilk düşündüğüm Trabzon pay alabilir mi oldu hemen girişimde bulundum. Samsun’dan Trabzon’a kadar olan yerde bölgemize faydası olur düşüncesi içerisindeydim. Çünkü bölgemizde istihdam sağlamaya yönelik sanayi tesisimiz çok az. Burada olursa bölgeye çok değer katar düşüncesiyle ne yapılabiliri konuştum. Hatta AK Parti milletvekili arkadaşlarla bununla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Onlar da yer konusunda karar verildiğini ve çok uygun yer olan Gebze’de askeriye ait bir alanın bulunduğunu ve üretimin burada yapılacağını söylediler. Ben de Trabzon ve Karadeniz bundan nasıl faydalanabilir noktasında olaya baktım.” diye konuştu.

PROJEYİ DESTEKLİYOR VE SONUÇLANMASINI İSTİYORUZ

“Yerli otomobili üretimi yapılıp rafa kaldırılan benzer ürünler gibi olmasın” uyarısında bulunan Kaya, “Bir diğer boyutu da şu, Türkiye’nin üretim yapıyor olması kendi otomobilini yapıyor olması ve yapabilecek olması hepimiz adına bir mutluluk verici, onur vericidir. Umarım bu sözde kalmaz. Çünkü bugüne kadar yaşadığımız örnekler maalesef böyle düşünmeyi de bir taraftan mecbur kılıyor. Birçok konuşmamda üretim yapmamız gerektiğini sürekli söylemişimdir. Özellikle üretimi çok önemseyen insanım. Fabrika kurulması, istihdam sağlanması noktasında çok hassasiyeti olan birisiyim. Bunun Türkiye’ye ne büyük değer kattığını bilen insanım. Türkiye’nin kendi otomobilini yapıyor olması elbette hepimiz adına gurur verici. Ama bugüne kadar maalesef yaşanan tecrübeler gösterdi ki, yerli uçağımızdan yerli helikopterimize kadar birçoğu maalesef gerçekleşmedi. Umut ediyorum bu projenin sonu da böyle olmaz. Daha önce de benzer çalışmalar yapılmıştı, sonuçlanmamıştı. Ben yerli olan milli olan bizim fabrikalarımızda üretilen her şeyi destekliyorum ve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Projeye umutla bakan insanlar umarım hayal kırıklığına uğramaz. Ne zaman ki otomobiller fabrikalarda üretilir, yola çıkar o zaman çıkar en büyük teşekkür açıklamamızı da yaparız. Biz bu projeyi destekliyor ve sonuçlanmasını istiyoruz.” şeklinde belirtti.

DEMİR YOLU OLMAYAN TEK BÖLGEYİZ

Trabzon’un dezavantajlarını değerlendiren Kaya, “Bu tür büyük projelerin Trabzon’a gelmeyişinin nedeni olarak yer kıtlığı, darlığı gösteriliyor. İstenirse çözüm üretilebilir. Yatırım Adası hepimizi heyecanlandıran bir proje. Fakat ne zaman uygulamaya geçer yoksa bu da konuşulup hayal proje olarak mı kalır endişesini taşımamak mümkün değil. Örneğin Çömlekçi Mahallesi’nde bir taş üstüne taş konmadı. Demir yolu projesi yıllardır konuşulur. Hala demir yolunun bir metre rayı bir yere döşenmedi. Projelendirilen işler bir an önce hayata geçsin biz de destek verelim istiyoruz. Ama konuşuluyor,  vadedilen hiçbir şey gerçekleşmiyor. 17 yılda korkunç bütçeleri yönettiniz. Ama istiyoruz ki Trabzon demir yoluyla tanışsın. Türkiye’de şuan demir yolu olmayan tek bölgeyiz.” diye ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.