BOYUN EĞMEYİZ...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CoraABD’nin Papaz Andrew Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararına tepki gösterdi. Karara sert tepki gösteren Cora, “Türk milleti ABD’nin fütursuzca alınmış bu kararı karşısında Sayın Bakanlarımız Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül’ün yanındadır. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde tehditlere boyun eğmek yer almamaktadır.” dedi.

ABD, Türkiye'de Aralık 2016'dan bu yana tutuklu olan papaz Andrew Craig Brunson'ın ABD’nin iddiasına göre “Haksız” bir şekilde gözaltında alınıp tutuklanmasında bakanlıkların taşıdığı sorumluluktan dolayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yaptırım kararı almasının yankıları sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da FETÖ ve PKK terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e karşı ABD’nin aldığı hukuk dışı yaptırım kararının, bakanların sonsuza kadar taşıyacakları bir şeref nişanesi olarak kalacağını vurguladı. FETÖ elebaşının hamiliğini yapan ABD’nin kararına sert tepki gösteren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, tek dertleri Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz milletinden başka derdi olmayan iki bakana yaptırım uygulayacak olmasını kıymeti harbiyesinin olmadığını söyledi. Milletvekili Cora, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yaptırımlarla idare edebileceklerini zannedenler eninde sonunda havanda su dövdüklerini, boş hayallerin peşinde koştuklarını devletimizin sarsılmaz iradesi ile anlayacaklardır. Türk milleti ABD’nin fütursuzca alınmış bu kararı karşısında Sayın Bakanlarımız Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül’ün yanındadır. Milleti ile bir olan Türk devletinin gücünün ne olduğunu tarih kitapları şanıyla, şerefiyle kaydetmiştir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.