Bozkurt kimseden izin almaz!

Trabzon’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı aday tanıtım toplantısında MHP’li Şalpazarı Refik Kurukız’ın bozkurt işareti yaparken Erdoğan’dan izin istemesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın Şalpazarı’nı MHP’ye bıraktıklarını açıkladıktan sonra davet ettiği aday Refik Kurukız, sahnede Erdoğan’dan izin alarak bozkurt işareti yapmış ve Erdoğan da Rabia işareti yaparak birlikte poz vermişti. İşte o anlarda yaşananlar Meral Akşener’in gündemi oldu.

BOZKURT KİMSEDEN İZİN ALMAZ

Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada,  "Asıl zillet, özgürlüğün sembolü Bozkurt’un işaretini yapabilmek için, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlardan izin istemektir.” dedi. Akşener daha sonra şöyle konuştu: Bozkurt bir siyasi parti simgesi değildir. Sağcısıyla solcusuyla, doğusuyla batısıyla büyük Türk milletinin sembolüdür. Atatürk’ün bastırdığı paradan, Cumhuriyetin ilk heykellerine her yerde izi vardır. Bozkurt Ergenekon’dan çıkarken birilerinden izin mi aldı. Alparslan Türkeş, Elçibey bozkurt işareti yapmak için birilerinden izin mi aldı. Türk milliyetçilerine şirin görünmek için seçim otobüsünde eğreti bozkurt işareti yaparken o sana sordu mu ki sen ona soruyorsun. Afrin yollarında Kızılelma’ya giderken şahadete yürürken birilerinden izin mi istedi ki sen istiyorsun. Asıl zillet budur.
Bozkurt kimseden izin almaz. Yabancılar bu yüzden Mustafa Kemal’e bozkurt demiştir. Dün o sarışın mavi gözlü bozkurtu doğuran ananın vefatının yıldönümüydü ruhu şad olsun. Bozkurt hepimizindir, kimseden izin istemeyin. Asıl zillet özgürlüğün işareti Bozkurt, baş eğmemektir, özgürlüktür, direnmektir. O İşareti yapmak için önce Bozkurt’a yakışır tutumsa, hibi duruş sahibi olmak gerekir”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.