Bülent Arınç​​​​​​​ istifa etti!

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndaki görevinden istifa etti. Arınç, istifasına ilişkin metni sosyal medya hesabından da yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Arınç, Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili suçlardan yargılanan Osman Kavala ile terör suçlarından hapiste bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest kalması gerektiğini ifade etmişti.

Arınç'ın sözleri büyük tartışma yaratırken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalara tepki göstermişti. Arınç, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından istifayı düşündüğünü, görüşme gerçekleştireceğini ifade etmişti.

BÜLENT ARINÇ'IN İSTİFA METNİ ŞÖYLE:

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da Arınç'ın istifasına ilişkin bir resmi açıklama geldi. Twitter'dan yapılan açıklamada, "Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.