Çarşıbaşı’nda siyaset alabora

AK Parti Genel Merkezinin belirlediği isimlere ilçelerden tepki var. AK PARTİ ile MHP arasında yürütülen Cumhur İttifakı kapsamında yerel seçimler için Trabzon’daki üç ilçede sadece MHP’nin aday gösterecek olmasına bu ilçelerden biri olan Çarşıbaşı’ndan sert tepki geldi. AK Parti tabanından bazı isimler Genel Merkezi ve milletvekillerini mesaj yağmuruna tutarken alınan karardan vazgeçilmesini istediler. Yoğun tepkiler üzerine AK Parti Trabzon Milletvekillerinin bazı ilçelerin yanı sıra Çarşıbaşı için Genel Merkezden kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyecekleri öğrenildi.

AK Parti ile MHP arasında yürütülen Cumhur İttifakı kapsamında yerel seçimler için Trabzon’daki üç ilçede sadece MHP’nin aday gösterecek olmasına bu ilçelerden biri olan Çarşıbaşı’ndan sert tepki geldi. AK Parti tabanından bazı isimler Genel Merkezi ve milletvekillerini mesaj yağmuruna tutarken alınan karardan vazgeçilmesini istediler. Yoğun tepkiler üzerine AK Parti Trabzon milletvekillerinin bazı ilçelerin yanı sıra Çarşıbaşı için Genel Merkezden kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyecekleri öğrenildi.

Günebakış’ın dün birinci sayfasından manşetten duyurduğu “Cumhur İttifakı Trabzon’un tüm ilçelerine anlaşma kapsamı içine aldı, MHP’ye üç ilçe verildi” başlıklı haber Trabzon kamuoyunda olduğu gibi Şalpazarı, Beşikdüzü ve Çarşıbaşı’nda da geniş yankı uyandırdı. Yine bazı ilçelerden belirlenen adaylara tepkiler yükseldi. AK Parti Genel Merkezine gün boyu Trabzon’dan mesaj yağdığı öğrenildi.

Ancak en yoğun tepki Çarşıbaşı’nda oluştu. AK Parti teşkilatından önemli isimler karara itiraz ederken, “24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayı Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 71,4 oranında oy veren bir ilçe olan Çarşıbaşı’nda böyle bir karar alınması kabul edilemez. 2014 yılında yapılan son yerel seçimlerde AK Parti’nin adayı 5 bin 414, MHP’nin adayı ise 4 bin 225 oy aldı. O MHP’den önemli bir parça koptu ve İYİ Parti’ye gitti. Böyle bir durumda Çarşıbaşı AK Parti Teşkilatlarına ‘Aday çıkarmayacaksınız, MHP’yi destekleyeceksiniz” demek haksızlıktır. Sayın Trabzon Milletvekillerimizin de bu konuda Çarşıbaşı’na sahip çıkmasını istiyoruz.” diye konuştular. Ayrıca Genel Merkezi mesaj yağmuruna tuttular. AK Parti tabanından birçok isim Genel Merkezi ve milletvekillerini mesaj yağmuruna tutarken alınan karardan vazgeçilmesini istediler. Yoğun tepkiler üzerine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Çarşıbaşı için Genel Merkezden kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyecekler. Açıklamanın ertelenmiş olması üzerine vekillerin müdahalede bulunabileceği öğrenildi.               

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.