CHP'DE KAVGA
            
ESKİ CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy’un görevden alınmasının ardından İl Başkanı Güzide Uzun’u topa tuttu. Yomra İlçe Başkanı ve yönetiminin hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfî bir şekilde görevden alındığını belirten Güngör, “Bu yanlışlardan zaman varken derhal geri dönülmelidir.” dedi. Eski CHP Trabzon İl Başkanı Turgay GüngörYomra İlçe Başkanı İnci Atasoy’un görevden alınmasının ardından İl Başkanı Güzide Uzun’u topa tuttu. Yomra İlçe Başkanı ve yönetiminin hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfî bir şekilde görevden alındığını ve ilçe yönetimine kayyım atandığını belirten Güngör, “Seçimle göreve gelen ve 24 Haziran’da oylarını arttıran ilçe başkanı ve yöneticilerinin görevden alınması ne anlama gelmektedir? Gerekçesi il kongresinde kendilerine destek verilmemesi midir? Acaba görevden alınma sırası hangi ilçeye gelecek?” dedi.
HAKSIZ, YANLIŞ VE ANTİDEMOKRATİK
Yaşanan gelişmelerin haksız, yanlış ve antidemokratik olduğunu vurgulayan Güngör, şöyle devam etti: “Bu yanlışlardan zaman varken derhal geri dönülmelidir. Ülkede AKP iktidarı ve uygulamalarıyla mücadele etmek yerine, bunlarla mücadele etmeden partililerimizi dizayn etmeye kalkmak, onlar üzerinden baskı oluşturmak ne kimsenin hakkı, ne de haddidir. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir. İl Başkanı ve yöneticilerimize samimi önerim demode olmuş, ucuz parti içi baskıcı ve dizayn edici politikalardan vazgeçilmesi, sekiz ay sonra yapılacak Mart 2019 yerel seçimlerine adaylarını belirleyerek topyekûn hazırlanmaktır. Başarının yolu buradan geçmektedir.”
AKP BASKICILIĞI YAPILIYOR
Ortahisar Danışma Kurulunda yaşanan “susturma” vakasına da değinen Güngör, “Artık danışma kurullarında üyelerimizin kendilerini özgürce ifade etme, eleştiri yapma hakları kullandırılmamaktadır. Ortahisar İlçe Danışma Kurulu toplantısında eski bir ilçe başkanına ve önceki bir mahalle temsilcisine anlamsız gerekçelerle söz verilmemesi ve o toplantıda İl Başkanı’nın da bulunup müdahale etmemesi düşündürücüdür. İç sorunlarımızın konuşulacağı, tartışılacağı, 24 Haziran başarısızlığının değerlendirileceği danışma kurullarında üyelerimize taleplerine rağmen söz verilmemesi tıpkı AKP’nin baskıcı yönetim anlayışını ifade etmektedir. Söz verilmeyen arkadaşlarımızın sosyal medya ve basın üzerinden kendilerini ifade etmelerinden daha tabii ne olabilir ki? Bu yolu izleyenler ise ya disipline verilmekte, tehdit edilmekte veya baskı altına alınmaktadırlar. İl Başkanlığınca örgütümüzde demokrasi, ifade özgürlüğü ve eleştiri mekanizmasının çalıştırılmaması doğru değildir.” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
YomraChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.