CHP'den ilk aday Oyman

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanlığının 19 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan kongresinde ilk aday Trabzon Belediyesinin eski başkanlarından Fatih Suat Oyman oldu. Adaylığıyla ilgili CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında geniş katılımlı bir toplantıyla partililere seslenen Oyman, sorumluluk bilincinde olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyeceğini beyan ederek aday olduğunu açıkladı.

“ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığının üçüncü kongresi öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim olan Fatih Suat Oyman, onur ve gurur duyarak adaylığını açıkladığını söyledi. Oyman, “Partimizin seçim sürecine girdik. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmanın verdiği onuru, vatanımıza ve partimize elimden gelenin daha fazlasını verme arzusu, bu uğurda attığım ya da atacağım adamların mutluğu ve içimdeki heyecanı birleştirerek sizlerin huzurunda Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçesi Başkanlığına adayım. Geçmişin ve bugünün analizini yaparak gelecekte karşılaşabileceğim zorluklara karşı olası çözümleri ve ulaşılması gereken hedefleri gözeterek ve üzerime alacağım görevi ve sorumluğun bilincinde olarak bu kararı aldım.” dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığına neden aday olduğuyla ilgili olarak partililere seslenen Fatih Suat Oyman hedeflerini açıkladı. Başkan Adayı Oyman, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyeceğini belirterek, adaylık gerekçelerini şu şekilde sıraladı: CHP İlçe Örgütünün birlikte ve beraberliğini güçlendirmek ve bunun için üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek. Ortahisar’ın tüm mahallelerinde eksiksiz örgütlenerek partimizin başarılarına yenilerini eklemek. Partimizin kurumsal kimliğini geliştirmek, gençlik ve kadın hareketlerini büyütmek ve siyasi heyecanı artırmak. Trabzon’daki STK’larla etkileşim kurarak problemlere çözüm yolları aramak. Mühendislik tecrübelerimle farkındalık yaratmak. Siyasetin karalayıcı, aşağılayıcı, ayrımcı dilini reddederek insanlarla uğraşan, onlara baskı kuran bir anlayışla değil, uzlaşmacı bir siyaset izleyen, insanlık için uğraşan, doğası için, bu ekosistemi oluşturan her canlı için mücadele veren bir anlayışla yönetmek için adayım.”

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ YOLU KABUL ETTİ

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyeceğini belirten Fatih Suat Oyman,  “‘Benim iki eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyen Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Şunu herkes bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin temelleri ile oluşmuş, yıkılamayacak koca bir çınardır. Bu çınarın bileşenini oluşturan her bir bireyin desteğini talep ediyor, çıktığım bu yolda dualarını eksik etmemelerini rica ediyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.