CHP İl Başkanı Uzun’dan çok sert T.C. tepkisi!

Trabzon’da açılım süreci mi başlıyor?

Trabzon’da İYİ Parti’den ‘Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasının baş tarafına T.C. ibaresi eklensin’ önergesi Büyükşehir Meclisi’nde reddedildi. Bu karar sonrası Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, açıklamalarda bulunarak ret oyu verenlere sert tepki gösterdi.

PONTUS DENİRKEN NEREDEYDİNİZ?

Açıklamalarda bulunan Güzide Uzun, “Bu önerge dün Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Soruyorum CHP il başkanı olarak. Trabzon’a Pontus denildiğinde sessiz kalan Cumhur ittifakı buna neden karşı? ’T.C. ibaresinin öneri verilerek yada müzakereye konu edilerek bir şey yapılamaz. Çünkü çok üstün bir değerdir. Ancak mevzuat gereği karar alma yetkimiz yoktur’ diyorlar. Bu yetki kimdedir?” dedi.

KENDİ BİNALARINDA T.C. VARKEN RET OYU VERMEK NEDİR?

Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Of, Araklı ve Çarşıbaşı belediye başkanlarının kendi binalarında T.C. ibaresi varken oylamada ret vermeleri ne anlama gelmektedir ve bu da çok manidardır. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden T.C. ibaresinden duyulan rahatsızlığın nedeni nedir?”

AÇILIM SÜRECİ Mİ BAŞLIYOR?

Başkan Güzide Uzun, “Ayrıca açılım süreçlerinin yeni bir açılımı mı başlıyor Trabzon’da? CHP olarak 2013 yılından itibaren bir mücadele var bu konuda. Yeniden elimize merdivenlerimizi alıp rahmetli Yavuz başkan gibi mücadelemizi sürdürürüz. Madem Trabzon, Türkiye’nin çimentosu deniyor ya bu nedir, bunun açıklamasını istiyoruz” diye konuştu.61saat.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.