CHP'li Barış Yardakaş İsrailliler kadar olamadı!

Çin'in Hubey eyaletindeki Vuhan kentinde başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyayı sardı ve ülkeleri etkiliyor. Türkiye'den bazı zihniyetler devletin bütün gerekli önmeleri almasına rağmen sırf söz olsun diye eleştiri yöneltip dönen çarka taş koyma peşinde!.. CHP Eski İstanbul Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş ise, "New York Times'tan Carlotta Gall'a Türkiye'deki Corona Virüs salgınını ve AKP'nin almadığı önlemleri anlattım" diyerek Türkiye'yi dünyaya karalama yolunu seçti. Öte yandan İsrail devlet televizyonunun diplomasi masası şefi Amichai Stein, "Erdoğan herkese bedava 5 maske dağıtıyor. Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama Erdoğan'ı örnek alın" sözleri ise sözde muhalefetin demeçlerinin ne kadar boş olduğunu gözler önünde serdi.

Türkiye salgının vatandaşlarımızı etkileri azaltmak için önlemlerini artırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonunda, "https://maske.epttavm.com" adresindeki formu dolduran, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşın evine haftada 5 maskenin teslim edileceğini açıklandı.

İsrail devlet televizyonunun diplomasi masası şefi Amichai Stein, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu ve "Erdoğan herkese bedava 5 maske dağıtıyor. Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama Erdoğan'ı örnek alın" ifadelerini kullandı.

CHP Eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından ülkemizi hedef aldı ve "New York Times'tan Carlotta Gall'a Türkiye'deki CoronaVirüs salgınını ve AKP'nin almadığı önlemleri anlattım" ifadelerini kullandı. Yarkadaş, Amerikan New York Times Gazetesi'ne yaptığı açıklamada; 'Salgın önlenebilirdi, ancak AKP iktidarı yeterli tedbir almadı" iftirasında bulundu.

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ABD'de can kaybına en fazla sebep olan hastalıklar arasında 3. sıraya yükseldi.

Merkez; Kovid-19 hastalarının tedavisi sırasında "son çare" olarak bandana ya da şal gibi ev yapımı maskelerin kullanılmasını önerdi ve "Pratisyen hemşireler ve tüm sağlık çalışanları, kendilerinin ve Kovid-19'lu hastaları tedavi eden tüm sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için maske ve önlük gibi kişisel koruma ekipmanlarına acilen ihtiyaç duyuyor. Testleri uygulamak için gereken malzemelerin yanı sıra hastaların tedavisi için de solunum cihazları gereklidir. Yönetimden bu önceliği yetkisinin tamamıyla desteklemesini istedik" denildi.

Kaftancıoğlu'na çarpıcı cevap

Amerika'da yaşayan Işıl Acehan; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "PTT'nin kargo dağıtım görevlisi sayısı: 13-14 Bin. 14 bin PTT kargo dağıtım görevlisinin diğer kargo işlemleri de devam ederken 25 milyon haneye kaç günde nasıl maske dağıtacağı planlanmış mıdır? Plansız, programsız savruk işlerle savruluyoruz yine.." şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanChpAkp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.