CHP'li Oyman’dan Başkanı Zorluoğlu’na açık mektup:

Yanlışa yanlışla karşılık veriyor! 

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’na açık mektup yazdı. Oyman, mektubunda Başkan Zorluoğlu’nun terminal yeri karşıtlarını ‘ideolojik’ olarak nitelendirmesini değerlendirirken projenin şehrin vizyon projesi olamayacağını kaydetti. Başkan Zorluoğlu’na kamuoyuna açık mektup yazan Oyman, mektubunda şunları dile getirdi: “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na Ortahisar İlçemizde planlanan Terminal projesi ile ilgili açıklamasına istinaden açık mektubumuzdur; Geçtiğimiz günlerde terminal binasına ‘hayır’ diyenler ile ilgili talihsiz birçok cümle kullanmışsınız. Ne yazık ki valilik makamından Belediye Başkanlığına aday gösterildiniz ve seçildiniz; ancak siyasetin kötü tarafını öğrenmişsiniz.”

VİZYON PROJESİ HİÇ OLAMAZ!

“Yaşanılan acı tecrübelere karşı bu kadar akademisyen, STK, siyasi partiler terminal projesinin yerinin yanlış olmasını belirtmesine karşı acelece ihaleye girmeye anlam verememekteyiz. Bu şekilde karar verilen hiç bir proje 100 yıllık olamaz, vizyon projesi hiç olamaz!”

ISLAH ÇALIŞMALARI ÇÖZÜM DEĞİL

“100 yıllık debilerden bahsetmişsiniz, bir şey olmaz demişsiniz neyin, ne zaman, nasıl olacağını nerden biliyorsunuz? Hangi bilimsel verilere dayanıyorsunuz? Açıklayın diyorlar, açıklamıyorsunuz. Islah çalışmalarının net çözüm olmadığını hepimiz biliyoruz. Sizin sorup soruşturmadığınız kadar bizler üzerine düşüyoruz.”

YANLIŞA YANLIŞLA KARŞILIK VERİLİYOR

“‘Hayır’ diyenlere ideolojik yaklaşıyor demişsiniz; Bakanların ve hatta Cumhurbaşkanının dere yataklarına yapılanmaya hayır demesine karşı bu tavrınız alkışlanacak demek isterdik ancak işin içerisinde insan hayatının tehlikesi var. Ne acı ki siz bu tehlikeye karşı bedel biçiyorsunuz. Cana karşılık 160 milyon liralık kamulaştırmayı öne atıyorsunuz; Yazık. Eğer dere kenarında yanlış bir yapılaşma varsa yerel yönetimin önemli bir parçası olarak düzeltmek yerine daha da tehlikeye sokuyorsunuz.”

BAŞKANLIK MAKAMI VE GİRİŞİ İÇİN PARALAR HARCAYACAĞINIZA…

“Şuan ki tabloda önerimiz şudur, projenin yerinden vazgeçin. 3,5 milyon TL gibi bir ihaleyle başkanlık makamı ve girişi için paralar harcayacağınıza mevcut otogara küçük bir tadilat yaparak 2 yıl daha kullanın. En azından yer seçimi için vakit kazanırsınız. Belki göstermelik ‘ulaşım ana planını’ gerçekten planlayıp uygulamak ve terminal yerini de buna göre seçmek isteyebilirsiniz. Bilin ki; ana ulaşım planıyla, bilimsel dayanaklarla, ortak akıl ile birlikte işin ehilleriyle sonuçlanan karara hiç kimse bir şey demez.” 3,5 SENE SONRA SİZ DE GİDECEKSİNİZ “Ama görüyoruz ki tavrınız ‘ben söyledim, böyle olacak’ şeklindedir. Öyleyse burada olabilecek bir afet sonrası herhangi bir tehlikede vebaliniz büyük olacaktır. Ama kimseyi tehlike altına sokmamak adına elimizden geleni yapacağız. Bu inatlık ile birlikte size ne olacağını söyleyeyim; 3,5 sene sonra siz de buralardan çekip gideceksiniz. Ama gitmeden önce artık tüm çağrılara kulak verin.” 

 

Anahtar Kelimeler:
ChpBaşkanMEKTUPOyman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105