“CHP’yi çıkmaz sokaktan kurtaracağım”

CHP İl Başkan Adayı Akbulut, yaklaşan seçim öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon’da 23 Şubat’ta yapılacak il kongresi öncesinde adaylığını açıklayan İbrahim Akbulut, Trabzon’da görev yapan yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.  Hedeflerini 12 madde halinde sıralayan Akbulut, “Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinin bir çıkmaz sokağa doğru gittiğini görüyorum. Bunun içinde il başkanı olmak istiyorum.  Bu çıkmaz sokaktan Cumhuriyet Halk Parti Trabzon siyasetini kurtaracağımı iddia ediyorum.” dedi.

HEDEFLERİNİ SIRALADI

‘Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yarın seçim olacakmış gibi seçim çalışmalarına başlayacağız ‘ diyerek hedeflerini sıralayan Akbulut, “Özellikle sandık kurulu temsilcilerimizi hemen tespit ederek eğiteceğiz ve seçim gününe hazır duruma getireceğiz. CHP Trabzon İl Başkanlığına üyelerimize ve bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek bir ‘Hukuki Danışma’ bürosu açacağız. CHP Trabzon İl Başkanlığı bürosunu daha merkezi bir yere taşıyacağız. Bugünkü il binamızı üyelerimize ve halkımıza hizmet veren çok amaçlı bir toplantı salonu haline dönüştüreceğiz. Merkez ve ilçelerde her ay genişletilmiş danışma kurulu toplantıları düzenleyeceğiz. Partili olsun veya olmasın halkımızla çok güçlü bir gönül bağı oluşturacağız.  Bütün siyasi faaliyetlerimiz önceden belirlenmiş bir program uyarınca icra edilecektir. Kadın ve gençlik kollarımıza gerekli özen gösterilerek, yönetimimizin vazgeçilmez unsurları haline getirilecektir. Sayın Genel Başkanımızın çalışmaları ve mücadelesine en büyük katkı il yönetimimizce Trabzon’dan sağlanacaktır. Trabzon yerelinde muhalefetin sesi güçlenerek gürleşecektir. Üniversitelerle diyaloglarımızı amacına uygun olarak geliştireceğiz. Eğitim, sağlık, tarım gibi gerekli komisyonlar oluşturulacaktır. Basınla ilişkilerimiz daima sıcak tutulacak, gerekli durum ve konularda basını bilgilendirmeye özen göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

“İLÇE BAŞKANLARIMIZ YAYINLADIKLARI DEKLARASYONUN ARKASINDA DURAMADILAR”

İlçe başkanlarının yayınladığı ‘tek aday deklarasyonu’  konusuna da değine Akbulut, “ Bizim ilçe başkanlarımız bu konuda bir deklarasyon yayınladılar. Ancak gördüğümüz kadarıyla maalesef ilçe başkanlarımız yayınladıkları deklarasyonun arkasında gereği gibi duramadılar. Deklarasyonu yayınladılar, bizim yarışmacılardan bir arkadaşımız 24 saat geçmeden adaylığını açıkladı. Tabii bu kendi düşüncesidir.  Aradan 3-4 gün geçti bir başka arkadaşımız açıkladı. Halbuki biz o arada basın açıklamamızı yaparak adaylığımızı duyurmak istemiştik, ancak ilçe başkanlarımızın yayınladıkları deklarasyona olan saygımız gereği adaylık basın açıklamamızı yaklaşık 8 gün erteledik. Daha sonra açıklamamızı yaptık. İlçe başkanlarımızın ortak aday konusunda bir arzuları vardı. Genel merkezimize müracaatları vardır.  O müracaatın değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini bilmiyorum.  Onu önümüzdeki 3-5 gün içerisinde genel merkezden ilçe başkanlarımıza bir cevap verileceğini düşünüyorum. Yazdıkları dilekçenin arkasında durup durmadıklarını ve gereğini yapıp yapmadıklarını da görmek istiyorum.” dedi.

“AK PARTİ KÂBUS YAŞATIYOR, CUMHURİYET HALK PARTİSİ TRABZON TEŞKİLATI DELEGE OYUNLARIYLA VAKİR GEÇİRİYOR”

Akbulut sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’da iyi olup olmadığını kamuoyunuz biliyor. Her şey göz önünde, ortada. Ben Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinin bir çıkmaz sokağa doğru gittiğini görüyorum. Bunun içinde aday olmak il başkanı olmak istiyorum.  Bu çıkmaz sokaktan Cumhuriyet Halk Parti Trabzon siyasetini kurtaracağımı iddia ediyorum. Bunun için planlarım hazırdır.  Birlikte hazırladığımız plan ve programın amacı bellidir.  Bu program ve amaçları gerçekleştirecek olduğumuz yollar şeffaftır. Cumhuriyet Halk Partimizi Trabzon’da daha güçlü bir şekilde tanıtılacaktır.  Cumhuriyet halk partisinin vatandaşlarımızın yanında olduğunu halkımıza ispatlayacağız.

Hukuki sorunu olan bir vatandaşımız dertlidir. Özellikle Ak Parti iktidarı döneminde hukukun ayaklar altına alındığı dönemde vatandaşlarımız hukuksuzlara karşı eziliyorlar. Vatandaşımızı güçsüz yakalayan AK Parti iktidarı fırsatı kaçırmıyor, onlara 1 torba kömür vererek onların oylarını alıyor ve yıllardır bizim ülkemize kâbus yaşatıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon teşkilatı da halen delege oyunlarıyla hala o delege senin bu delege benim oyunlarıyla vakit geçirmeye çalışıyor. Biz bunları bertaraf edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatını çağdaş demokratik bir siyasi anlayışla yöneteceğiz. Herkes konuşacak herkes derdini söyleyecek.  Herkes Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında toplanacak ve Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmekten, Cumhuriyet Halk Partisinden de hizmet almaktan yararlanacak.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonChpCumhuriyetşubat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.