DEAŞ OTELİ DEĞİLİZ

İçişleri Bakanı Soylu: Bizim açımızdan kabul edilebilir değildir!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'lı teröristlerle ilgili açıklama yaparak "Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz" dedi. Soylu, "Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur" ifadesini kullandı.İçişleri Bakanı Soylu, "Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur." diye konuştu.DEAŞ'lıların vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili Bakan Soylu, "Sadece Hollanda'nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş." dedi.Avrupa ülkelerinin göç politikasını eleştiren Soylu, "Avrupa'nın bu konuda insanlık adına aldığı rakam 0'dır." ifadelerini kullandı.

DEAŞ ÜYESİ HOLLANDALI KADINLAR SINIR DIŞI EDİLECEK

Hollanda'da yaşayan Kaoutar S. ve Fatima H,  2013'te internet üzerinden tanıştıkları iki DEAŞ üyesiyle evlenmek için Türkiye'ye geldi. Adanının Reyhanlı ilçesinden yasa dışı yollardan Suriye'ye geçen  kadınlar, tanıştıkları DEAŞ mensuplarıyla evlendi. Bu evlilikten Kaoutar S'nın  iki, Fatima H'nin bir çocuğu oldu. Hollanda vatandaşı kadınların eşlerinden biri havan saldırısında,  diğeri ise trafik kazasında öldü.

Çocuklarıyla Suriye'den Hollanda'ya gitmek isteyen kadınlar,  akrabalarının yardımıyla yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek Hollanda’nın  Ankara Büyükelçiliğine başvurdu.Hollanda Büyükelçiliğinin Türk makamları ile temas kurmasının ardından  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, iki kadını gözaltına  aldı.Emniyetteki işlemleri sonrası kadınların sınır dışı işlemleri için Göç  İdaresi Genel Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

HOLLANDA DÖNMELERİNİ İSTEMİYOR

Hollanda basınında yer alan haberlere göre, Hollanda hükümeti, Fatima  H'nin ülkeye dönüşünü engellemek amacıyla vatandaşlıktan çıkarma süreci başlattı. Hollanda hükümeti, DEAŞ üyesi vatandaşlarının ülkeye dönüşüne sıcak  bakmıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.