'Değil helikopter pisti, havalimanı yapılsın'

Tonya'ya Havalimanı İstedi

Sri Lanka Milli Günü dolayısıyla Trabzon’un Tonya İlçesi Erikbeli Yaylası Foleya Otel’de, Sri Lanka Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen ve Karadeniz Bölgesi Sri Lanka Fahri Konsolosu ve Foleya Tesisi Sahibi Atilla Ataman’ın ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı.Toplantıya Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, TTSO yönetim kurulu üyeleri KKTC Trabzon Başkonsolosu Zeliha Erden, Romanya Trabzon Fahri Kosolosu Mustafa Beyazlı ve çok sayıda iş insanı katıldı. Sri Lanka & Türkiye  karşılıklı ticaret fırsatlarını konu alan kahvaltılı basın toplantısında, iki ülke arasında gerçekleştirilecek ticari fırsatlar masaya yatırıldı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel dikkat çeken bir açıklama yaparak, 'Helikopter değil havalimanı pisti temenni ederim' dedi.

'TRABZON'UN BATISINDA ELZEM OLAN TURİZM İHTİYACINA YER VERİLDİ'

Beşel: ''Tereyağının ve horonun memleketi turizm cenneti Tonya ilçemize hoş geldiniz diyorum.  Bütün Trabzon halkımızın bildiği üzere turizm yatırımlarımız genelde doğu bloğunda yer almış. Ayder, Uzungöl ve Meryem Ana'da yoğunlaştı. Trabzon’un batısında elzem olan turizm ihtiyacına yer verildi. Foleya tesisiyle ilk adım atılmıştır. Foleye ilçemiz henüz tam manasıyla keşfedilmemiş, doğal güzellikleriyle yaylalarıyla misafirperverliğiyle turizm destinasyonu olma yönünde önemli bir aday ve yer olduğuna inanıyorum. Bu tesisin yerinin de emeği geçen Veysel Kodalak meslektaşımız bu ihalenin çok değerli iş adamımız yöremizin değerli şahsiyeti Atilla Ataman’a verilmesinde katkısı olan eski Valimiz Abdil Celil Öz’ü anmadan geçemeyeceğim. Ben Orman Mühendisiyim. Atilla bey Ziraat Mühendisidir. Kendimi doğaya saygı noktasında önemli bir noktada hissediyordum, gördüm ki, Atilla beyi doğaya benden daha saygılı bir şekilde doğayı işlediği için teşekkür ediyorum''.

BEŞEL, ''DEĞİL HELİKOPTER PİSTİ, HAVALİMANLARI YAPILSIN''

''Bu ülkenin sevenleri de olmuştur, inşaa etmek isteyenleri de olmuştur, ileri gitmesine her zaman taş koymak çomak sokmak isteyenler olmuştur ve halen de vardır. Ben Tonya Belediye Başkanı sıfatıyla ülkemizin bütün ilçelerine yatırımdan nasibini alamayan ilçelere değil helikopter pisti havalimanları yapılmasını temenni ederim. Bu ülkenin kalkınmasına siyasi çıkarlar uğruna engel olan insanları huzurlarınızda kınıyorum. Acaba şurada bir helikopter pisti olsa da o eleştiren insanlardan birisi ani rahatsızlık geçirse “hayır ben bu helikopter pistine binip gitmek istemiyorum” der mi? Ben dost ve kardeş ülke Sri Lanka ve ülkemiz Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilşkiler adına davet edildiğim ve parçası olduğum için mutluyum, teşekkür ederim''.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105