DENİZ ZEYREK NEDEN TRABZON DÜŞMANLIĞI YAPIYOR?

Ali Öztürk kimseye şantaj yapmayacağı gibi  Enis Yıldırım da kimseyi tehdit etmez, yazar…

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinliklerinde para kazandığı dönemler bitti. Artık belediyede etkinlikleri ihale ederek, para ödeme dönemi başladığını yazmıştık. Haberde, işin ihale edildiğini yazarken, mevzuata aykırı iş yapıldığını yazmadık. Bir fatura yayınlayarak, elinde fotoğrafçı ve kameraman olmasına rağmen, Yedi Fark adlı ajansa bu işin neden verildiğini sorguladık. Gazeteciliğin gereğini yerine getirdiğimi düşünüyorum. Hatta gizli saklı yapılan işlerin bir gün açığa çıkacağını hatırlattım. İleri sürdüğüm iddialara cevap vermek yerine gazeteme belediye avukatı tarafından gönderilen tekzip metninde algı oluşturmakla suçlandığımı, tehdit ettiğime dair cümlelere yer verildiğini gördüm.  Sayın Başkan, Ali Öztürk’ten şantajcı çıkaramadı, Enis Yıldırım’ı tehdit eden kişi ilan etti, öyle mi? Sayın Başkan şehri tanımadığı gibi bizleri de hiç tanımıyor. Sorma gereği de hissetmiyor demek ki…

DENİZ ZEYREK NEDEN TRABZON DÜŞMANLIĞI YAPIYOR?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, ‘İstifa etse küçük düşmeyecekti’  başlıklı bir yazı kaleme almış. Zeyrek, yazısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınma sebeplerini sıralıyor, ardından da göreve yeni başlayan Bakan’a, aklınca gözdağı verdi.  Nasıl mı? Gazeteci Zeyrek, Bakan Cahit Turan’ın ‘Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyon olur’ sözünü görevden alınmanın gerekçeleri arasında göstermiş. Zeyrek, bu sözlerin Erdoğan’ın tepkisini çektiğini belirterek, görevi devir alan yeni Bakan’a da (Bu bilgi benzer bir hata yapmaması için Trabzonlu yeni Bakan’ın işine de yarabilir) göndermede bulunuyor. Bunu neden yaptı? Bir dönem Hürriyet Ankara temsilciliği görevinde de bulunan Deniz Zeyrek’e kalırsa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da topun ağzında…  Ne dersin Zeyrek, bu işler bu kadar ucuz mu?  Bana kalırsa, Zeyrek kabinede var olan Trabzonlu bakanlardan rahatsız ve onları susturmak istiyor. Kısacası ya kuyruk acısı var ya da Trabzon düşmanlığı yapıyor…

Danışmanın akrabası daire başkanına nasıl şoför oldu?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kısa bir süre önce ihaleyle 63 araç almıştı. Başkan, araçlardan birini de Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Selahattin Aydınlı’ya verdi. Aydınlı aracı teslim aldıktan sonra kendisine bir de şoför buldu. Şoförün İçişleri Bakanlığında danışman olarak görevde bulunan Erdem Sürmen’in akrabası olduğu iddia edildi. Şimdi merak edilen konu, Erdem Sürmen’in akrabası olduğu iddia edilen kişi işe nasıl alındı? Başkan Zorluoğlu’nun bu işe alınma olayından bilgisi var mı? Selahattin Aydınlı’nın cevap hakkını kullanmasını bekliyoruz.

Tayvan’daki dokunulmazlık yalanından müdürlüğe terfi eden kim?

Tam 4 yıl önce gazeteler Tayvan’da yaşanan bir taciz olayını yazmıştı. Haberde, taciz olayına bir Türk’ün de karıştığı ve olaya karışan kişinin dokunulmazlık yalanı ile bu suçtan nasıl kurtulmaya çalıştığı anlatılmıştı. O kişi 4 yıl sonra Trabzon’da ortaya çıktı. Ticaret Ofisinde başkan yardımcısı olan H.D., memur olmuş, belediyede jet hızıyla müdürlüğü terfi etmiş. Geçenlerde kafayı çektiği iddia edilen bu müdür, emrindeki bir kişiye devletin aracını kendi ayağına getirmesini istemiş. Getirmeyince, yanına arkadaşlarını alıp, D.U. adlı belediye çalışanının evine gitmiş. Tam olay polise yansıyacak, araya hatırlı kişiler girmiş, olay örtbas edilmiş. Müdür Bey’e çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bir gün alkollü araç kullanırsa, duvara toslayacağını hatırlatıyoruz.

AK Parti’ye hakaret etti, daire başkanlığı koltuğunu kaptı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin icraatlarını yakından takip ediyorum. Başkan Zorluoğlu’nun yaptığı atamalar akıllara birçok soruyu getiriyor. Zorluoğlu’nun görev verdiği kişilerden birinin de, bir dönemin etkin isimlerinden Vali Ulvi Saran’ın kardeşi olduğunu öğrendim. Başkan Zorluoğlu, bir dönem Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinde bulunan Ulvi Saran’ın kardeşi Hüseyin Hilmi Saran’ı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı yapmış.

Eee ne var bunda, diyeceksiniz? Haklısınız. Ama daire başkanının göreve gelmeden önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları görünce, ağzımız iki karış açık kaldı. Daha düne kadar AK Parti’yi yerden yere vuran bu daire başkanının, AK Parti’nin bakanlarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yönelik akıl almaz eleştirilerde nasıl bulunduğunu gördüm. İşte bu atamalar Trabzon’da AK Partili bir belediyenin aslında hangi partili belediye olduğunun açıkça göstergesidir. Daire başkanının yaptığı paylaşımdan sadece ikisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Faturalardan bazılarını merak edip kime ödeme yapıldığını sormak isterim

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim öncesinde ve başkanlık sonrasında yaptığı ödemelerden bazılarına göz gezdirdim. Önüme neler çıkmadı ki... Seçim döneminde partiyle ödettirilen ve belediyenin ödediği o faturalardan bazılarını sormak istiyoruz. Zira her yerde karşımıza çıkıyor.

1- Ramazan Bülteni Basımı için kime 53 bin TL ödendi?

2 - AK Parti’ye seçim zamanı ödettirilen tanıtım ve hizmet bedelleri, raket operasyon bedeli, bilboard kira bedeli hangi firmalara fatura edildi? (Bildiğim kadarıyla belediye bil boardlarla AK Parti’ye destek vermişti)

3 - Sinema reklam bedeli neyin nesidir? Kime fatura edildi?

4 - Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hiç duyurusunu yapmadığı bahar şenliklerini düzenledi mi? Sayın Başkan siz bu şenliği neden duyurmadınız? Bu şenlik düzenlendiyse kime fatura edildi?

5 - TRİBİTAŞ her ay 60 bin TL danışmanlık ücreti ödüyor mu? Ödüyorsa kime ödüyor?

Bir gazeteci olarak bunları bizim merak etmemizden çok sokakta bize soruluyor. Çünkü bugün bunlar sokakta her yerde konuşuluyor. Sayın Başkan... Bizim ön yargılı olduğumuzu sakın düşünmeyin. Siz halkın arasında konuşulan bu iddialara bir açıklama gönderirseniz, bizde bunları kamuoyuna duyururuz. Böylece halkı hem doğru bilgilendirmiş oluruz, hem de  görevimizi yerine getirmiş oluruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.