Emellerine ulaşamadılar

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilekoğlu, Ayasofya ile ilgili çıkan haberlere ve müzeye dönüştürülsün diyenlere sitem etti.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Trabzon Ayasofya Camisinin yeni restorasyon görüntülerini paylaştı. Ayasofya’da restore çalışmalarının yürütüldüğü sırada Ayasofya’nın betonlaştığı yönündeki haberlere sitem eden Dilekoğlu, müzeye dönüştürülmesini isteyenlere de gönderme yaptı.  Ayasofya’nın restore edilmiş görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Dilekoğlu, “Ayasofya-i Kebir Camii’nden sonra restorasyonu tamamlanan Trabzon Ayasofya Camii de 28 Temmuz’da cemaat ile buluşacak. Hazır restorasyona girmişken tekrar müzeye dönüştürmek için bin bir türlü hezeyan uyduranlar emellerine ulaşamadı. Beton yığınına dönüştü denilerek yapılan çalışma küçümsendi. Ve vakit, Trabzon Ayasofya ile buluşma vaktidir. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi.

AÇIK HAVA MÜZESİ İSTEDİ

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ise Dilekoğlu’nun müze çıkışına cevap verdi: “Hasan Hocam algıyı farklılaştırmayalım lütfen. Ayasofya’nın bahçesi açık hava müzesine dönsün, cami ibadethane hizmetine devam etsin önerisini getiren bir kişi olarak önerimizi farklı yorumlamanızı anlamlandıramadım. Yaptığımız teklif Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesine ek gelir getirecek olup, Genel Müdürlüğün bünyesindeki ecdat mirası yapıların restorasyonunda kullanılabilecekti.” Dilekoğlu, Çavga’ya kastının açık hava müzesi önerisinden ziyade, Ayasofya’yı komple tekrar müzeye dönmesini isteyen kişilere olduğunu söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiTemmuzCamiAyasofya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.