FİYAT VERENLERE CEVAP VERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, yapılan anketlerin sonuçlarında yerli otomobili almak isteyenlerin yüzde 89'luk kısmı oluşturduğunu belirtirken, ön sipariş uygulamasının başlamadığını ve bugünden fiyat belirlemenin söz konusu olmadığını söyledi.

BUNLAR MÜTHİŞ RAKAMLAR

Vatandaşların yüzde 95,4’ünün araçları gördüğünü belirten Bakan Varank, “Türkiye’nin Otomobili’nden haberdar olmuşlar. Projeyi destekleme oranı yüzde 97,6. Tasarımların beğenilmesini vatandaşlarımıza sormuşlar, oranı yüzde 98. Ve bu aracı satın almak isteyenlerin oranı da yüzde 89. Burada katılımcıların yüzde 50’sinin aracı var. Aracı olmayanların satın alma isteği yüzde 96,2. Türkiye’nin Otomobili’nin dünya markası olabileceğine inanma oranı yüzde 90. Bunlar müthiş rakamlar. Türkiye genelinde 1500 denek üzerinde yapılan araştırma.” Diyerek, yakında çalışmaların paylaşılacağını söyledi.

“BU KADAR PROFESYONEL OLDUĞUNU BEN DE BİLMİYORDUM”

Yaşanan süreçte iki temel konu olduğunu belirten Bakan Varank, “Bunu da Cumhurbaşkanımız ilan etti. Kendilerine Gemlik’te bir arazi tahsisi yapıyoruz. İlk hedef 2020 yılının birinci yarısın temel atma töreninin yapılıp fabrika inşaatına başlanılması. Firma önümüzdeki 15 yılını tasarlamış durumda.  İkinci önceledikleri konu da marka lansmanıyla ilgili çalışmaları. Bu sürecin bu kadar profesyonel olduğunu ben de bilmiyordum.” ifadelerine yer verdi. Öte yandan geniş Pazar araştırmalarına başlandığını kaydetti.

“ÖN SİPARİŞ UYGULAMASI BAŞLAMIŞ DEĞİL”

Cumhurbaşkanımızın verdiği ön sipariş desteğinin çok önemli olduğunu belirten Bakan Varank, “Baş edemeyeceğimiz kadar telefon, mesaj alıyoruz. Hem aracı almak isteyenler, hem bayilik isteyenler… Şu an itibariyle ön ödeme alınarak sipariş kaydı yapılmıyor, biz her ne kadar bizi arayanları kayıt altına alsak da… Bu gerçekten hem halkımızın sahiplenmesi açısından hem de finansmanda kolaylık getirmesi açısından önemli bir olay. Bu konuda TOGG kararını kamuoyuyla paylaşacak. Şu aşamada para ödenerek ön sipariş uygulaması başlamış değil.” dedi.

FİYATI BUGÜNDEN BELİRLEME ŞANSIMIZ YOK

Fiyat konusunun bugünden belirleme şansları olmadığını belirten Bakan Varank, “Bu sonuçta ticari bir girişim. Bunun bütün çalışmalarını TOGG yapıyor. Ama şunda iddialılar, ilk araç diyelim ki C sınıfı SUV olarak piyasaya çıktığında rakipleriyle yarışabilecek bir fiyatla piyasaya çıkacağını söylüyorlar. Hem de avantajları olmasına rağmen.” açıklamalarına yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105