HDP Kapatılsın!

Bölücü terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki eylemleri 25. gününe girdi. Diyarbakır İl Başkanlığı önünde ailelerin başlattığı eylem devam ederken Trabzon’dan da dikkat çeken bir hamle geldi. Vatan Partisi Trabzon İl Başkanlığı, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Atatürk Alanı Meydan Parkında, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası öncesinde konuşan Vatan Partisi Trabzon İl Başkanı Osman Nuri Saral, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde anneler tarafından başlatılan oturma eyleminde 25. güne girildiğini ve aile sayısının 46 olduğunu söyledi. Saral, “Anaların isyanı HDPKK’yı yenecek” dedi.

“GENÇLERİMİZİ SAĞ VE SALİM GERİ İSTİYORUZ”

Saral, “Anaların önderliğinde milletin kalbinde yükselen ‘teröre lanet’ haykırışını ve aynı zamanda Türk ve Kürt yurttaşların kardeşliğini bütün dünyanın gözün sokan bu direnişi, devletimizin kesin adımlarla sonuca ulaştırmasını millet olarak bekliyoruz. Hain terör örgütünün elinde tutsak olan gençlerimizi en kısa zamanda sağ ve salim geri istiyoruz. Türkiye’yi bölme programıyla kurulan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin derhal kapatılmasını istiyoruz. Güneydoğu sınırlarımızda terör örgütlerine ve onları besleyen ABD’YE karşı ülkemizin gerçek gücünün artık gösterilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“HDP İLE AÇIK İTTİFAK İÇERİSİNDE OLAN PARTİ YÖNETİCİLERİNİ UYARIYORUZ”

Saral, “Annelerin doğrudan kendilerine yönelik eylemini ‘bu işi mecliste çözelim’ yüzsüzlüğüyle cevaplayan PKK’nın partisi HDP ile açık ittifak içerisinde olan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi yöneticilerini uyarıyoruz. Amerika destekli iktidarınızı kurma hevesiyle yürüttüğünüz yanlış politikalar, tabanınızdaki iktidar muhalifliğini, devlete ve millete yabancılaşmaya hatta düşmanca tavır almaya dönüştürme boyutuna ilerlemektedir. Bu yoldan dönün ve partilerinizin örgütlerini, kadınlarını, gençlerini Diyarbakır eylemini yapan annelerimizle buluşturun.” açıklamasında bulundu.

“HDP VE PKK KORKSUNLAR, BU DİRENİŞ BÜYÜMEKTEDİR”

Saral sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Anneler direnişiyle bölge halkının yıllardır yaşanan teröre karşı duruşta en doğru mevzii belirlediklerini de ortaya koymaktadır. PKK ve PKK’ya kadro temin bürosu HDP, korksunlar bu direniş büyümektedir ve teröre karşı canıyla, kanıyla mücadele eden Mehmetçiğimize, Türkiye’nin bölünmesine Kürt yurttaşlarımızın da izin vermeyeceğinin en güçlü mesajını göndermektedir. PKK VE HDP korksun, sözde HDP Milletvekili ile sözde KCK temsilcisinin, sözün ona bağımsız Kürdistan kurulması yönünde arsızca sarf ettikleri ‘savaş da olacak çatışma da olacak’ ve ‘özgürlük mücadelesi vermiyorsan niye doğuruyorsun’ sözlerinin bölge halkında hiçbir karşılığı yoktur. Son sözlerini söylüyorlar, boşa konuşuyorlar. Vatan partisi olarak anneler direnişini desteklemeye ve bütün Türkiye’ye taşımaya sonuna kadar kararlıyız. Bütün milletimizi aynı kararlılıkla tavır almaya davet ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105