HDP kendi tecavüzlerinin cezasını versin

CHP ve HDP’nin İstanbul Sözleşmesi üzerinden AK Parti’ye yüklenmesine sert çıktı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve aynı zamanda Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Trabzon’da bulunan kadın STK’ları ile bir araya geldi. Toplantıda STK’ların sorunlarını dinleyen Keşir, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Keşir, “Biz kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda asla geri adım atmıyoruz. Şunu unutmayın kadınlara yönelik şiddet ile çocuk istismarı, çocuk hakları konuları siyasetin yumuşak konularıdır. Bugün CHP ve HDP bizi buradan vurmaya çalışıyor. Ama bunu kesinlikle kabul etmiyorum. PYD ve PKK’nın dağlarda istismar ettiği, tecavüze uğradığı ve hatta hamile kaldığı için infaz ettiği, adına intihar dediği hiçbir olayla ilgili HDP kılını kıpırdatmaz, kınama yapmaz ama gelir İstanbul Sözleşmesi üzerinden böyle bir karnesi olan AK Parti’ye saldırır” dedi.

SÖZLEŞMEDEN ÖNCE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, İstanbul Sözleşmesi imzalanmadan önce AK Parti’nin kadına yönelik şiddetle mücadelede köklü adımlar attığını dile getirerek, “AK Parti ilk kurulduğunda 2002 yılında ilk seçim beyannamesinde dahi şiddetle mücadeledeki kararlığı çok net var. Bizim daha sonra yaptığımız pek çok uygulamayla beraber ve 2005 yılında Türk Ceza Kanunda yapılan değişiklikler var. Kadına yönelik şiddetle mücadelede çok kesin ve kararlı uygulamalar gerçekleştirdik. Mesela bunlardan bir tanesi töre ve namus diyerek işlenen cinayetlerin ağırlaştırılmış suç kapsamına alınması. Bugün neredeyse yok denecek kadar azdır töre namus cinayetleri.  Aynı zamanda kadına yönelik şiddeti şahsa bağlı suçlar kapsamına aldık. Öyle olunca da cezalar daha da ağırlaştı. Ve biz bunları daha 2005 yılında yaptık. İstanbul Sözleşmesinin tarihi 2012’dir. Biz zaten bu tarihe kadar köklü değişiklikleri kendi iç hukukumuzda yaptık. Bunun içine 6284’te dahil. Hatta şimdi yeni yargı paketi genel kurulun gündemine getiriliyor. Orada da kadınlara yönelik şiddeti azaltmaya yönelik yeni yargı paketine koyduğumuz normlar var. Bunu niye söylüyorum İstanbul Sözleşmesi yokken de AK Parti hükümetinin önemli bir gündem maddesiydi kadına yönelik şiddet ile mücadele ve kadın cinayetlerini azaltmak. Biz sıfır tolerans ilkesiyle çalışıyoruz ama ne yazık ki tüm dünyada bunu sıfırlama şansımız yok. Bir tane bile kadın aile içinde cinayete kurban gitse bu bizim için çok can yakıcı. Onun için rakamlar üzerinden konuşmayı da her birinin ruhuna azap olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

PKK’NIN KADINLARA YAPTIKLARINI SORGULAMIYORLAR

CHP ve HDP’nin yaptığı propagandalarla İstanbul Sözleşmesini AK Partiye karşı kullandığını söyleyen Keşir, PKK’nın kadınlara uyguladığı şiddeti ve istismarı dile getirmeyen HDP’ye tepki gösterdi. Keşir, yeni yapılacak kanun düzenlemelerini de göstererek AK parti’nin kadına yönelik şiddetle mücadelede yolundan asla dönmediğini, “Şunu unutmayın kadınlara yönelik şiddet ile çocuk istismarı, çocuk hakları konuları siyasetin yumuşak konularıdır. Bugün CHP ve HDP bizi buradan vurmaya çalışıyor. Ama bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bunu PYD ve PKK’nın dağlarda istismar ettiği, tecavüze uğradığı ve hatta hamile kaldığı için infaz ettiği, adına intihar dediği hiçbir olayla ilgili HDP kılını kıpırdatmaz, kınama yapmaz ama gelir İstanbul Sözleşmesi üzerinden böyle bir karnesi olan AK Parti’ye saldırır. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bir diğer konu CHP’nin kendi içerisindeki taciz ve tecavüzleri görüyoruz. Mahkemeye yansıdığı için bu konu üzerinde fazla konuşmak istemiyorum. Her biri mahkemeye intikal etti. Ama bunların hiçbirini görmeden sadece kadın üzerinden AK Partiyi karalamak vicdanlara dokunur. TCK’da öyle bir düzenleme yaptık ki biz 2005 yılında ev içi tecavüz gibi bir kavram geldi. Bunu kanunlaştıran hangi iktidardır. Kimse kusura bakmasın bu konuda AK Parti olarak asla boynumuzu bükeceğimiz, asla öyle oldu diyebileceğimiz bir şey yok. Çünkü son derece kararlıyız. Tekrar söylüyorum bu hafta gelecek yargı paketinde de bu kararlılığımızı gösteriyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.