HDP'lilere yine rest çekti

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, konuşması sırasında TBMM’yi görevini yapmamakla suçlayan, Devlete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye ve kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü’ye ve diğer milletvekillerine tepki gösterdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, konuşması sırasında TBMM’yi görevini yapmamakla suçlayan, Devlete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye ve kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü’ye ve diğer milletvekillerine tepki gösterdi. Cora, Serpil Kemalbay Pekgözegü ve HPLlilere yönelik yaptığı konuşmada, “Az önce konuşan HDP milletvekili hatibin ifadelerinin, sözlerinin her birinin esasında bu Meclisin mehabetine, Meclisin ruhuna yakışmayan ifadeler olduğunu ve bu sözlerin her birini kendisine iade ettiğimi belirtmek istiyorum” dedi.

BAŞKALARINDAN ALDIĞINIZ TALİMATLARI GELİP BURADA TEKRARLIYORSUNUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde herkesin yasama dokunulmazlığı ve kürsü dokunulmazlığı kapsamında istediğini söyleme hakkına sahip olmakla birlikte hiç kimseye hakaret etme hakkı ve imkanı tanınmamak olduğunu ifade eden Cora, “Ayrıca bunları söyleme haddine de sahip olmadığınızı ifade etmek istiyorum. Değerli arkadaşlar burada yapılan konuşmalar açıkça bir ülke düşmanlığı, millet düşmanlığı… Birlik ve beraberliğe yönelik atılan adımlar karşısında bir Türkiye düşmanlığı, Türkiye'yi karalama kampanyası güdülmektedir” sözleri üzerine HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Siz sevdalısınız, biz düşmanız.” ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da “Evet düşmanız” ifadelerini kullandı. Ardından sözlerine devam eden Milletvekili Cora, “Biz bunların her birinin ne amaçla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Size verilen talimatlar doğrultusunda burada ne söylemek istediğinizi çok iyi biliyoruz. Milletimiz de sizin ne olduğunuzu biliyor ve bu şekilde de hiçbir zaman size prim vermemektedirler. Sizin saygınız işte budur, sizin anlayışınız budur, sizin demokrasi kültürünüz budur. Siz ancak ve ancak başkalarından aldığınız talimatları gelip burada tekrar etmekten başka hiçbir sözünüz yoktur, kelamınız yoktur” diye konuştu.

AVRUPA ÇÖKMÜŞTÜR, TÜRKİYE DİMDİK AYAKTADIR 

Türkiye'nin coronavirüsle ilgili olarak yapmış olduğu mücadelenin takdire şayan olduğunu da vurgulayan Milletvekili Cora şöyle devam etti: “Avrupa'da İtalya çökmüştür, Almanya çökmüştür, Fransa kan ağlıyor, Amerika ne yapacağını şaşırmıştır ama Türkiye dimdik ayaktadır, mücadele ediyor. Millet ülkesinin arkasındadır, millet devletinin arkasındadır, millet AK Parti'nin yanındadır.”

 

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiTBMMHdpMillet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.