HDPKK’lı eski vekil esip savurdu

HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan, Uzungöl’de yaşanan olaylarla ilgili hem Trabzon’u hem de Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu hedef gösteren açıklamalarda bulundu.

Trabzon’a yönelik provokatif bir dil kullanan HDP’li vekil Kaplan, önce Trabzon Valisini istifaya çağırdı sonra Kürdistan’da yaşayan Trabzonlu müteahhitleri hedef gösteren açıklamalarda bulundu. Kaplan “Trabzon Valisi, istifa et. Nefret, ayrımcılık, linç edenleri korumak, ırkçılık, yargıya müdahale insanlık suçudur!” dedi. Kürdistan’da yaşayan Trabzonlu müteahhitleri hedef göstererek açıklamalarını sürdüren HDP’li vekil Kaplan “Kürdistan’da Trabzonlu müteahhitlerin işleri gıcırında. Kürdistanlı turistlere Trabzon’da linç uygulamak Irkçılığın en ahmak halidir.” diye konuştu.

STK’LARI SİYASETÇİLERİ, TEPKİ VERMEYE ÇAĞIRDI

Hedefine önce Trabzon Valisini koyan HDP’li vekil Kaplan “Trabzon Valisi, istifa et. Nefret, ayrımcılık, linç edenleri korumak, ırkçılık, yargıya müdahale insanlık suçudur!” dedi.  Daha sonra Uzungöl’de linç yapıldığını kaydeden HDP’li eski vekil Kaplan,  “Tüm Karadenizlileri, STK’ları siyasetçileri, tepki vermeye çağırıyorum. Artık karar verin. Kürdistan var mı? Yok mu?” diye sordu.

TURİSTLERİ LİNÇ ETMEYE KALKIŞTILAR

Trabzon’a yönelik provokatif üslubunu sürdüren eski HDP’li vekil Kaplan “Uzungöl’ü önce linç ettiler, beton oldu. Sonra Kürdistan atkılı turistleri linç etmeye kalkıştılar. Çevre düşmanı zihniyet insan düşmanı da olur. Valinin açıklaması skandal. Saldırıyı yapanlar serbest, uğrayanlar gözaltında. Savcı işlem yapıyormuş. Puşiden Atkıya. Değişmeyen Adalet.” ifadelerine yer verdi.

TRABZONLU MÜTEAHHİTLERİ HEDEF GÖSTERDİ

Kürdistan’da yaşan Trabzonlu müteahhitleri hedef göstererek açıklamalarını sürdüren HDP’li vekil Kaplan “Kürdistan’da Trabzonlu müteahhitlerin işleri gıcırında. Kürdistanlı turistlere Trabzon’da linç uygulamak Irkçılığın en ahmak halidir. Paçayı yırtmışlar demek.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.