HORON ŞENLİĞİ TARTIŞILIYOR

ÜYÜKŞEHİRİN BİR HAFTA SONRA YAPACAĞI HORON ŞENLİĞİ TARTIŞILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaşanan bu ekonomik krizde ramazan şenliklerinin ardından şimdi de festival yapıyor olması tartışmalara neden oldu. Ramazan ayında gerçekleştirilen şenliklerle ilgili ortaya bir sürü iddia atıldı. Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kuruluş olan TRABİTAŞ şirketine 90 bin TL ödenip aynı şirketten ramazan şenlikleri için 1 Milyon 200 bin TL fatura kesilmesi istendi. Şirket yetkilileri konuyu Sayıştay’a sormuş. Sayıştay’dan “zimmet çıkar” cevabı almışlar. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı birçok daire başkanlığına 1 milyon 200 bin TL dağıtılarak faturalar kesilmiş. Organizasyonu yapan Yedifark Ajans başta olmak üzere ilgili firmaların ödemeleri aksatılmadan yapılmış. Şimdi birkaç soru sorma zamanı.

1. Ramazanda adına şenlik denen bir etkinlikte 1 milyon 200 bin TL harcandıysa şimdi adına uluslararası denen bu etkinlikte acaba kaç milyon lira harcanacak?

2. Organizasyonu yine malum Yedifark Ajans ve dışarıdan getirilen diğer 4 şirket mi yapacak?

3. Dokuz ülkeden horon ekibi geleceğine göre çok sayıda ülkeye davet gitmiş olmalı. Kaç ülkeye davet gönderildi? Hangileri kabul etmedi?

4.Uluslararası davet için bir zaman gerekli… Demek ki bu organizasyon çok önceden tasarlanmış. Başkanın 100 günlük basın toplantısında galiba her şey bitmişti.

5. Uluslararası bir festival halka aylar öncesinden duyurulurdu. Hâlbuki ki bu festival bir hafta öncesinden duyurulmaya başlandı. Bu ne anlama geliyor?

6. AK Parti İl Başkanlığı bu gelişmelere acaba ne diyecek? Mesela konu Sayın Cumhurbaşkanına iletilecek mi?

7. Büyükşehir Belediyesine mal ve hizmet veren işletmeler paraları bir yıl sonra ödeniyor. Acaba şenlik paraları peşin ödenecek mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105