İşçilerin umutlarıyla oynamayın!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM’de ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sorunlarını dile getirdi. Milletvekili Kaya, “Türkiye’de bugün 12 ay çalışan insanlar geçinemezken 6 aydan daha az çalışan ÇAYKUR mevsimlik işçilerimiz nasıl geçinsinler?” diye sordu.  

“ÇAYKUR’DA ÇALIŞAN MEVSİMLİK İŞÇİMİZ YİNE UNUTULMUŞTUR”

Milletvekili Kaya, “Aile çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı katıldığı bir programda ‘geçici işçilerimizle alakalı bir söz vermiştik, hamd olsun sözümüzü tuttuk. Geçici işçi kardeşlerimizin çalışma sürelerini 9 ay 29 güne kadar uzattık’ demiştir. Tüm mevsimlik işçilerimiz gibi ÇAYKUR’DA çalışan mevsimlik işçilerimizde bu açıklamayla umutlanmıştır. Ancak işin aslı sonradan otaya çıkmıştır. Sayın Bakan’ın müjdelediği düzenleme yalnızca Tarım ve Orman Bakanlığında araştırma ve proje faaliyetlerine ait işleri yürüten bin 64 geçici işçimizi kapsamaktadır. ÇAYKUR’da çalışan yaklaşık 9 bin 500 mevsimlik işçimiz yine unutulmuş ve adeta hayal kırıklığına uğratılmıştır. Buradan hükümet yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, elinizi vicdanınıza koyun diyoruz.  Türkiye’de bugün 12 ay çalışan insanlar geçinemezken 6 aydan daha az çalışan ÇAYKUR mevsimlik işçilerimiz nasıl geçinsinler? ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerimizin de derdine derman olunmasını ve çalışma sürelerinin uzatılmasını talep ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
AileçaykurIşçiAyUmut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.