“Kent meydan projesi” geliyor

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Yomra Belediyesinin arkasında şu an otopark olarak kullanılan alan içerisine bir otopark, üzerine bir kent meydanı ve bir pazar yerinin yapılacağı 10 bin metrekarelik bir kompleks projesi yapacaklarını ve 2020 yılında temelini atacaklarını söyledi. 01 Ocak 2020 Çarşamba 12:51 0 Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 2020 yılında 15 milyonluk bütçesi olan “Kent Meydan Projesi”ni hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Bıyık, “Yomra Belediyesinin arkasında şu an otopark olarak kullandığımız alan içerisine bir otopark, üzerine bir kent meydanı ve bir Pazar yerinin yapılacağı 10 bin metrekarelik bir kompleks projemiz var. 2020 yılında inşallah bunun temeli atmış olacağız. Projenin maliyeti yaklaşık 15 milyon.” dedi.

“KENT MEYDAN PROJESİ HAYATA GEÇECEK”

Başkan Bıyık, 2020 yılında Yomra’da hayata geçirmeyi hedeflediği “Kent Meydan Projesi” ve ilçenin diğer projeleri ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bıyık, “Yomra Belediyesinin arkasında şu an otopark olarak kullandığımız alan içerisine bir otopark, üzerine bir kent meydanı ve bir pazar yerinin yapılacağı 10 bin metrekarelik bir kompleks projemiz var. 2020 yılında inşallah bunun temeli atmış olacağız.” açıklamalarında bulundu.

15 MİLYONLUK PROJE

“Kent Meydan Projesi”nin temellerinin atılması için gerekli bütün çalışmaları yeni yılda ortaya koyacaklarını kaydeden Başkan Bıyık, “Yaptığımız çalışmalara göre projenin maliyeti yaklaşık 15 milyon. Bu projemiz içerisinde uzun vadede kendini amorti edebilecek projeler var, dükkânlar ve sosyal tesis gibi. Bunun yanı sıra dışarıdan kaynak arayışlarımız da var. Bulabilirsek bulacağız, bulamasak da kendi belediyemizin imkânları ile 2-3 yıllık bir sürece yayarak bu projemizi inşallah hayata geçireceğiz.” dedi.

“2020’DE KAŞÜSTÜ VE MERKEZ’DE DOĞAL GAZ YANACAK”

2020 yılı içerisinde doğal gazın Yomra ilçesinde ilk kez yanması için mücadele edeceklerini belirten Başkan Bıyık, “Şu anda tesisat, altyapısı yapılıyor. Ama henüz hiçbir yerde doğal gaz yanmadı. Bizim için 2020’de en zaruri olan şey bu. Yomra sınırları içerisinde, 2020 yılında doğal gazı Kaşüstü ve merkezde inşallah yakmış olacağız.” ifadelerine yer verdi.

“HAKSIZLIKLARLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM”

Yomra Sancak Mahallesi’nde Salih Yürüyüş Yolu Projesinin devam ettiğini belirten Başkan Bıyık, “İnşallah 2020 yılında o yolda da Yomralılarla ilk yürüyüşümüzü yapmış olacağız.” dedi. Tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan Başkan Bıyık, “2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da haksızlıklarla ve hukuksuzluklarla mücadele etmeye devam edeceğim.” diyerek, tüm vatandaşlara huzur dolu bir yıl diledi.

 

Anahtar Kelimeler:
YomraPazarSancakKent Meydan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.