Kılıçdaroğlu'na saldırı...

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Cenazede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da olduğu öğrenildi.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı.Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.
Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.Kılıçdaroğlu, bir süre sonra güvenlik tedbiri nedeniyle tutulduğu evden, zırhlı araçla çıkarıldı. 

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kılıçdaroğlu'na yönelik fiili saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!" dedi

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.Ankara Valisi Vasip Şahin de "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili takviye kuvvetle tedbirleri aldık herhangi bir güvenlik sorunu yok. Provokasyonlara yol açan kişiler hakkında gerekli işlemler başlatıldı" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı, Deniz Demir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ankara Çubuk'tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi" dedi.CHP'li TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal Bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.CHP'li Sezgin Tanrukulu ise yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya zemin hazırlayan herkesden siyaseten ve hukuken her türlü hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105