Kriz adımları atılıyor

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı, turizmci insanı Halil İbrahim Demirtaş, turizm sektörünün korona virüsü nedeniyle etkileneceğini belirterek, sürecin yakından takip edildiğini söyledi. Hükümetin sağlık alanında virüse karşı çok iyi adımlar atarak çoğu ülkelerden daha başarılı olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Aynı şekilde turizmde ve ekonomide de bu başarılı adımları atmaktadır. Krizin daha da derinleşmemesi adına Hazine Bakanımız Sayın Berat Albayrak, tüm sektör bileşenlerini kapsayıcı bir çalışma başlatıldığını söyledi.” dedi.  

TÜRKİYE’NİN ÇABASI TAKDİRLE KARŞILANIYOR

Dünyada 5 binin üzerinden kişiyi öldüren Türkiye’de ise 47 kişide görülen koronavirüsle ilgili konuşan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, “Ülkemizin bu mücadelede gösterdiği çabalar uluslararası arenada takdirle karşılanmaktadır. Bütün kurumlarımız bir birleriyle anında iletişim halinde olmaktadır.

Bir siyasetçi ve aynı zaman bir turizmci olarak zor bir sürecin bizi beklediğinin farkında olmakla beraber Türkiye Irak ve İran kapısını kısa zamanda kapatarak virüsün ülkemize daha erken gelmesini engellemiştir. Kapıların kapatılması Türkiye’ye Nevruz tatili dolayısı ile gelecek turistlerin programlarını iptal etmesine sebep olmuştur.” dedi.   

14 KURALI UYGULANMALI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı 14 kuralın eksiksiz uygulanması gerektiğini hatırlatan Demirtaş, bilgi kirliliğinden söz ederek vatandaşları uyardı. Demirtaş, “Burada çok dikkat dilmesi gereken hususlar Sağlık Bakanımızın açıkladığı 14 kuralı uygulamaktır ve bilgi kirliliğinin önüne geçmektir. Her bilgiyi teyit etmeden paylaşmak doğru değildir.  Örnek vermek gerekirse ülkemizin bir ilinde çekilmiş görüntüyü 10 farklı ilde korona virüsü çıkmış gibi algı yapmaya çalışan, bunu yayınlayan, paylaşan beynimizi kirletmeye çalışan insanlarla karşı karşıyayız! Ülkemizin bu zor anında böyle şeyler yapanların bu ülkeye ihanet ettikleri aşikârdır. Onlarla mücadelemiz hem hukuk alanında hem de sosyal alanda devam edecektir. Kesinlikle böyle yapanların tuzağına düşmeyin ve teyit etmeden hiçbir sosyal paylaşım mecrasında paylaşmayın. Çünkü bu paylaşımlar suç teşkil etmektedir.  İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, bilgi kirliliği yaparak insanlarımızı endişeye sevk edip kaos çıkarmaya çalışanlar hakkında gerekli işlemleri başlattığını açıklamıştır.  Şu unutulmamalıdır; Biz ülke olarak  bir çok zorluğu yaşadık. Bu kötü günler de geçecektir. Bir birimizle kenetlenerek, kurallara uyarak, devletimizin yanında olacağız. Böyle durumlarda iyi düşünmek, olumlu söylemlerde bulunmak her zaman moral motivasyon açısından çok önemlidir.  Turizm sezonu için olumlu cümleler kullanmanın daha doğru olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiKrizAlbayrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105