Lağım kokusuna verilen ‘Çevre’ ödülü tepki doğurdu

Ödüle tepkiler sürüyor 

 Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Beşirli’nin lağım koktuğunu hatırlatarak Büyükşehir Belediyesin aldığı sağlıklı çevre ödülünü eleştirdi. Söğüt, Büyükşehirin reklam yaptığını öne sürerek “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülü alması çok daha büyük haksızlıktır.” dedi.

Ödül alan belediyelerin hizmetleriyle ön plana çıkamadıklarını belirten Söğüt, “Önceki gün ulusal ve yerel basında ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nce düzenlenen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda dereceye giren belediyelere ödülleri verildi’ haberini okuduk. Haberde; 35 belediyeden 102 projenin yarıştığı, 4 farklı kategoride yapılan yarışmada 9 belediyenin başvurusu kategori ödülüne, 14 belediyenin başvurusu ise jüri özel ödülüne layık görüldüğü, Sağlıklı Çevre kategorisini kazananında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olduğu belirtiliyordu. Fakat… Sözü geçen yarışmanın sonuçları 16 Eylül tarihinde zaten duyurulmuştu. Yarışmayı kazanan belediyeler-hizmetleriyle öne çıkamadıklarından olsa gerek- 40 gün sonra bu sefer de aynı yarışmanın ödül töreniyle reklamlarını yapıyor olsa gerek.” diye konuştu.

PROJEYLE İLGİLİ HİÇBİR ÇALIŞMA YOKTUR!

Büyükşehirin çevre projesinden kamuoyunun haberdar olmadığını dile getiren Söğüt, “Hem 40 gün önce yarışma sonuçları haberlerinde, hem de dün ödül töreni haberlerinde hangi belediyenin hangi projeyle ödül aldığı bilgisi duyurulmamıştı. Dolayısıyla Sağlıklı Çevre kategorisinde ödül alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projesini de duyurulmadığı için bilememiştik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Çevre kategorisinde ödül alan ama paylaşılmayan proje bilgisini sizlerle paylaşayım; ‘Trabzon İklim Değişikliğiyle Mücadele Ediyor’ isimli proje. Evet, yarışma, kategori, ödül, ödül töreni gibi bir dizi süslü cümlenin ardında yatan proje, Trabzon iklim değişiğiyle mücadele ediyor projesiymiş. Çıkın Trabzon sokaklarına sorun, bir Allah’ın kulunun böyle bir projeden haberi olmadığını göreceksiniz. Çünkü kâğıt üzerinde -kopyanın kopyası- birkaç sayfalık dosya dışında ortada hiç bir şey, hiçbir çalışma yoktur.” şeklinde açıkladı.

ÖDÜLÜN VERİLMESİ DE ALINMASI DA HAKSIZLIK

Ödülün verilmesinin de alınmasının da haksızlık olduğunu açıklayan Söğüt, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ne olursa olsun, aldığı ödül Sağlıklı Çevre ödülüdür. Neresinde bakarsanız bakın, çevre adına bir sürü sağlıksızlık göreceğiniz, görünmemesi için ise hiçbir şey yapılmayan Trabzon’da, nüfus olarak en büyük mahallemiz olan Beşirli ve çevresinde aylardık pis kokudan vatandaş illallah etmişken, Sağlıklı Çevre ödülünü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne vermek haksızlık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülü alması çok daha büyük haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.Günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.