Marmaray bitti Fatih Parkı bitmedi

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, “Fatih Parkı”nda park düzenleme işinin 2 yıldır tamamlanamadığını belirterek sürekli açılış sözü verip, bunu yerine getiremeyen büyükşehir’i suçladı. Söğüt, “Şehrin en yeşil ve en güzel yerlerinden biri olan Fatih, yaygın adıyla Âşıklar Parkı; planlama yoksunu, şehri tanımayan belediyeciler yüzünden Trabzonlu vatandaşın hizmetine sunulamamaktadır” dedi.

İHALE TARİHİNİ HATIRLATTI

Fatih Parkı düzenleme işinin ihalesisin ilk 16 Temmuz 2018’de yapıldığını hatırlatan Söğüt, “İhale şartnamesinde, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı ve 250 günde bitirileceği eski belediye başkanı döneminde kamuoyuna duyuruldu. 19 Ağustos tarihinde başlayan düzenleme işinin, ihale şartnamesi gereği 250 gün sonrası olan 25 Nisan 2019 tarihinde bitmesi gerekiyordu ama bitmedi.” diye konuştu.

“SÖZ AĞIZDAN ÇIKTIĞIYLA KALIYOR!”

Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Haziran ayı sonunda bizzat parka giderek, incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Söğüt, “ ‘Parkı eylül ayının ilk haftası açacağız’ dedi. Açılış tarihi için; eski Başkan Gümrükçüoğlu’nun ‘nisan ayı sözü’ geçeli 8, yeni Başkan Zorluoğlu’nun ‘eylül başı sözü’ geçeli 4 ay oldu. Söz, ağızdan çıktığıyla kalıyor, yerine getirilmiyor, getirilemiyor. Türkiye’nin ilk dev yatırımlarından Keban Barajı sekiz, son dev yatırımlarından Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birleştiren Marmaray 4 yılda bitti de, küçük bir parkın düzenlemesi işi 2 yıldır bitmedi.

ŞEHRİ TANIMAYAN BELEDİYECİLER!

Açılış için verilen sözün bir değil iki kez yerine getirilmediğini belirten Söğüt, “Büyükşehir Belediyesi, şimdi de parkın girişine ‘2. ETAP’ yazılı görseller koyarak, kabahatini ve eksikliğini örtmeye çalışıyor. Küçücük bir parkın düzenleme işinde sınıfta kalanların, ‘2. ETAP’ duyurusu yapacağına, ‘geciktiğimiz için özür dileriz’ yazması daha doğru olurdu. Şehrin merkezinde nefes alınabilecek, zaman geçirilebilecek, en yeşil ve en güzel yerlerinden biri olan Fatih, yaygın adıyla Âşıklar Parkı; planlama yoksunu, şehri tanımayan belediyeciler yüzünden Trabzonlu vatandaşın hizmetine sunulamamaktadır.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ChpAvrupaEtapAsyaHaziran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.