Mecliste 'Erdoğan' arası!

Mecliste 'Erdoğan' arası!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İlk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilk meclis toplantısını yönetirken telefonu çaldı. Arayan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayırlı Olsun" dediği Zorluoğlu, Genel Sekreterlik konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorduğu soruya cevap verdiği ileri sürüldü. Toplantı salonundan ayrılan ve arka bölüme geçen Zorluoğlu'nun Ankara'daki Trabzon Günleri'ne katılacağı genel sekreter ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı öğrenildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekillerinin seçimi yapıldı. 1. Başkan Vekilliğine Atilla Ataman, 2. Başkan Vekilliğine Mehmet Karaoğlu  ismi önerildi. Yapılan gizli oylama sonrasında Ataman, Meclis 1. Başkan Vekili Karaoğlu ise 2. Başkan Vekili oldu. Ataman ve Karaoğlu, mecliste 64’er oy aldı. 

KATİP ÜYELERİN SEÇİMİ YAPILDI

Meclis Başkan Vekillerinin seçiminin ardından yine gizli oylama ile Asil ve Yedek Katip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel önerildi. Mecliste ilk olarak asil ve katip üyeler seçilerek görevi devraldı..

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Katip üyelerinin ardından ise Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Meclis üyelerinin verdiği önergede Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimleri yer aldı. Yapılan gizli oylama sonrasında bu isimler Belediye Encümenine seçildi. Mecliste ihtisas komisyonlarının üye sayısı ve ardından üyeleri belirlendi. İlk önergede komisyonların 5 isimden olumşamsı önerildi. CHP Grubu adına ise Turgay Şahin 7 olması gerektiği yönünde önerge verdi. Yapılan oylamada komisyonların 5 kişiden oluşması kabul edildi. Ardından ise komisyonların üye seçimine geçildi. 

Yapılan açık oylamalarda:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hüsnü Akkan, Hüseyin Özderya, Mustafa Yaylalı, Murat Güney, Oktay Ulusoy yapılan açık oylama sonrasında seçildiler. Çevre ve Sağlık Komisyonuna Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu,  Plan ve Bütçe Komisyonu Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır. Eğitim, Kültür, Gençlik, ve Spor Komisyonu Ahmet Salih Birincioğlu, Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol, Erol Vural, Ömer Çakıroğlu Ulaşım Komisyonu Şaban Bülbül, Kenan Bağçiçek, Mehmet Öztürk, Ali Bayram Tanrıverdi, Ahmet Seyit Alışkan.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.