Mecliste “siyasi” tartışma

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Milletvekilleri Koray Aydın ve Bahar Ayvazoğlu arasındaki sözler Başkan Vekili Atilla Ataman ile İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu arasında da tartışmaya neden olmuştu. Çakıroğlu’nun meclis dışındaki siyasi sözlerini meclise taşıyan Ataman’ı CHP’li Turgay Şahin ve İYİ Partili Çakıroğlu eleştirdi.

ŞAHİN: MECLİSTE SİYASET DEĞİL, TRABZON’UN SORUNLARINI KONUŞALIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ataman’ın mecliste sarf ettiği siyasi sözler nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ataman’ın yaptığı açıklamaların meclis iç tüzüğüne aykırı davranış olduğunu ifade eden CHP’li Şahin, “Bizler farklı siyasi partilerden vatandaşın oylarıyla bu meclis altında buluştuk. Hepimiz seçimden sonra parti rozetlerimizi bırakarak kentin iyiliği için alınacak tüm kararlara imza atmak için buradayız. Eleştiri ve hakaretlere bizlerin de medeni ölçüde, ahlak kuralları çerçevesinde karşı koymamız doğal hakkımızdır. 10 yıllık meclis hayatımda bir olayla karşılaştım. Bir meclis üyemiz dışarıda sarf ettiği bir takım cümlelerden dolayı konu meclise taşındı. Ve sanki mecliste konuşmuş ve kabul görmüş gibi de Atilla Ataman tarafından meclis saygınlığına halal getirdi. Bunlar doğru şeyler değil. Burası siyaset yapma yeri değil. Sayın Ataman, meclis iç tüzüğüne aykırı davranışta bulundunuz. Bunu acemiliğinize bağlıyorum. Bu işlerin olmaması için konuşmak zorunda kaldım. Umarım artık birlik beraberlik içinde siyasi parti gözetmeksizin kentimizin sorunlarını ve geleceğini konuşuruz.” dedi.

ÇAKIROĞLU: DIŞARIDA YAŞANAN OLAY MECLİSTE TAŞINDI

Salı günü mecliste söz isteyip alamadığını belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Çakıroğlu, Turgay Şahin’in sözlerine katılarak, “Bende dün söz isteyip alamadığım için söz almak zorunda kaldım. Bende 6. yılım, bugüne kadar bu meclisin onurunu, haysiyetini, çatısı altında temsil ettiğim tüzel kişiliğine halel gelmemesi için tek bir siyasi cümlem yoktur. Bizler bir tüzel kişiliğin, partimizin bize yüklediği temsiliyeti temsil etmekteyiz.  Dışarda olmuş bir olayı meclise taşıyıp siyasallaştırma yolunda bir adım değildi. Kurduğum cümlelerde bir cinsiyet farkı gözetmeksizin insana hitaben cümleler vardı. Bu şehirde hangi partili olursa olsun PKK ile iş tutacak insan yoktur.  53 yaşındayız bu yaşa kadar kimseyi kırmamaya çalıştık. Dün böyle bir hırsla şahsıma yapılmış, ailemin büyüklüğü, geçmişi, genetik mirasla bana gelenler konu edilip sonrasında alkışa dönüşmesi inciticidir. Biz u şehrin taraftarlarıyız. Yakamızda rozet yok. Burada parti görüşü yok. Farklı görüşlerimizi şehrimizin menfaatleri doğrultusunda seslendirmeye çalışıyoruz.  Burada olmayan konunu buraya gelip, alkışla taçlandırılıp, sonrasında söz verilmemesi... Konuyla ilgili şahsıma partime aynı şey devam ettiği sürece arkasında duracağım. Suç oluşturacak bir şey demişsem mahkemeler ortada.” diye konuştu.

ATAMAN: SÖZLERİMİ ÖZENLE SEÇTİM

Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ataman, Çakıroğlu’na söylediği sözlerin özenle seçildiğini belirterek, “Söylediğim kelimelerin her biri özenle seçilmiş. Okuduktan sonra dün akşam dökümüne baktım. Benim değerlendirmem o şekilde olmuştur. Dün dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemek lazım. Şehrin su sorunu, yol sorunu var. Her birimizin daha özenli davranması gerektiğinin altını çizerek gündeme geçmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.