MİLLET BAHÇESİ RUHSATSIZ ÇIKTI!

Trabzon’un Ortahisar ilçesi İnönü Mahallesi’nde Hüseyin Avni Aker, Yavuz Selim stadyumlarıyla 19 Mayıs Spor Salonunun yerine yapılacak olan millet bahçesi Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Millet Bahçesinin ruhsatının olmadığını söyledi. Başkan Zorluoğlu da ruhsat başvurusunun Ortahisar Belediyesine yapıldığını kısa sürede ruhsatlandırılacağını açıkladı.

ÇAKIROĞLU: MİLLET BAHÇESİNİN RUHSATI YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı toplantılarının birinci oturumu gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Hüseyin Avni Aker, Yavuz Selim stadyumlarıyla 19 Mayıs Spor Salonunun yerinde yapılan millet bahçesinin ruhsatının olmadığını söyledi. Çakıroğlu, “Millet Bahçesinin ruhsatı yok diye ihbarlar veya bilgiler geliyor. Şayet bu doğru ise ruhsatı olmayan bir yerde, oluşabilecek kazalarda Büyükşehir Belediyesinin ilgilileri, ruhsatsız bir yerdeki kazada sorumluların kurumsal kimliğe çok bağdaşır olduğunu sanmıyorum. Normalde kamu kurum ve kuruluşları örnek olmalılar. Kanuni sorumluluklarını yerine getirilmiyorsa, vatandaştan talep noktasında ne kadar ısrarcı olabilirler veya haklı olabilirler.” diye sordu. 

RUHSAT BAŞVURUSU YAPILDI

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Planlama çalışması tamamlanmış, askı süreci tamamlanmış. Ortahisar Belediyemize ruhsat başvurusu yapılmış bir konudur. Her halde Ortahisar Belediyesi de oranın çok kısa sürede ruhsatlandırmasını yapacaktır. Proje daha başlangıç aşamasında. Yüzde 2 – 3 civarında fiziki gerçekleşmesi var. İnşallah kısa sürede ruhsat alınır. Gerçek kişiler gibi kamu tüzel kişilerin ruhsatlarını alıp ondan sonra inşaata başlamaları gerekir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.