Muhalefet sağlıktaki  başarıyı karalıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin sağlık alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini ifade ederek, pandemi sürecinde Türkiye’nin ortaya koyduğu mücadeleden gurur duyulması gerektiğini söyledi. Muhalefetin yapılan güzel işleri takdir etmekten imtina ettiğini söyleyen Cora, şu ifadeleri kullandı:

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BAŞARI ORTAYA KOYDUK

“AK Parti iktidarlarının genel felsefesi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ mantığıdır. Sağlıkta büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu irade, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde oluşturduğu yönetim, Bilim Kuruluyla uyum çalışması sonucunda Türkiye Covid salgınında dünyaya örnek gösterilebilecek bir başarı ortaya koymuştur. Bu başarı, maalesef ki birileri tarafından küçük gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu, doğru değildir. Şöyle bir problem var: Muhalefet ‘İktidarın yapmış olduğu işlerin iyi tarafı vardır.’ demekten kati surette imtina etmektedir. Bu, doğru bir yaklaşım değildir, özlenen bir zihniyet değildir.”

MUHALEFETİN COVİD SÜRECİNDEKİ YAKLAŞIMINI GÖRDÜK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Covid-19’la mücadelede söylediği, “Bir salgın var mı, var. Bütün dünyada var… Yine akılla yine mantıkla mücadele edeceğiz. İki ayaklı… Birincisi önce bulaşmayı engelleyeceksin. Bulaşmanın önüne geçecek engelleri alacaksın. Akıl var mantık var… İkincisi ise hastalık bütün önlemlere rağmen bulaştıysa bunu tedavi edeceksin. Bu kadar basit" şeklindeki sözlerini hatırlatan Cora, “Covid sürecinde biz CHP’nin nasıl yaklaşım içerisinde olduğunu, Sayın Genel Başkanlarının nasıl bir tedavi yöntemi önerdiğini çok iyi hatırlıyoruz, yani yapılacaklarını çok kısa özetlemişti. Nasıl bir hastane modeli olduğunu da Adana’daki Sahra Hastanesinde çok iyi bir şekilde gördük. Biz, bir taraftan bu salgın sürecinde modern hastaneler açarken bir taraftan da bu salgın sürecinde tedavi sürecini hiçbir şekilde aksatmadan vatandaşımızın yanında yer aldık.” dedi.

BU BAŞARI, AK PARTİ’NİN BAŞARISIDIR

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cora, şunları söyledi: “Çok şükür hastanemiz var, yatak sayımızda bir problem yok, ilaç var, solunum cihazı var, tıbbi malzeme tedarikinde bir sıkıntı yok… Böyle bir durumda ‘Bu başarı doktorlarındır, Sağlık Bakanlığının değildir, Hükûmetin değildir.’ denilebilir mi? Allah izan versin, böyle bir yaklaşım olabilir mi! Eğer genel sağlık sigortası kapsamında bütün hastanelerde bütün vatandaşlarımızın tedavi imkânı olmamış olsaydı, isteyen istediği eczaneden ilacını alamamış olsaydı bu başarı sağlanabilir miydi? Ücretli olsun, çalışan olsun, herhangi bir sosyal güvencesi olmasın herkes hastane kapılarından bekletilmeksizin içeri girip eğer tedavi olabiliyorsa bu, bir sistem başarısının; yapısal bir reformun sonucudur; bu, AK Parti iktidarının çok net bir şekilde başarısıdır.”

BU SÖYLEMLEMLERİ ÇEKEMEMEZLİKTEN

Muhalefetin iktidarın pandemi sürecinde başarılı olmadığı yönündeki iddialarına ve şehir hastanelerine yaptıkları eleştirilere yanıt veren Cora, “Şehir hastaneleri AK Parti’nin iftihar tablosudur. Muhalefetin ‘Armudun sapı, üzümün çöpü gibi ufak tefek aksaklıklarla eleştiri yapması sahici değildir. Şu kadar söyleyeyim; basit bir ifadeyle çekememezliktir, başka bir şey değildir. Biraz başka ülkelere baksınlar, oradaki sağlık tedavilerinin ne durumda olduğunu, hastanelerde hastaların nasıl perişan olduğunu takip etsinler. Türkiye’deki sağlık sistemi gurur duyacağımız bir tablodur. Türkiye yüzlerce ülkeden hastalarını özel uçaklarla, ambulans uçaklarla getirip ülkesinde tedavi edebilen bir anlayışla hareket etmiştir. Aynı şekilde, yurt dışındaki birçok vatandaşımız Türkiye'de tedavi olmak için bir mücadele ortaya koymuştur. Tüm bunların hiçbirine kayıtsız kalmadık, büyük bir başarı ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKTAKİ BAŞARIMIZ SANDIĞA DA YANSIYOR

Sağlıkta ortaya konulan başarılı tablonun seçim sonuçlarına da etki ettiğini vurgulayan Cora, “AK Parti'nin şu ana kadar girmiş olduğu bütün seçimlerde almış olduğu oylara baktığımızda sağlık alanındaki dönüşümümüz bunun sebepleri arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Bu, muhalefete ders olsun, buradan sonuç çıkarsınlar. Yani desinler ki: ‘Biz bunu niye yapamıyoruz, bunlar nasıl başarıyorlar?’ Bunu araştırsınlar, ona göre yol haritası belirlesinler. Yani sürekli olarak karalama, kötü şeyleri ortaya koyma, iyi olan tarafları söylemekten imtina etme; bu, doğru bir davranış değil. Siyasetçi ilkeli olmak zorundadır, yapılmış olan güzel şeyleri de takdir etmesini bilmelidir. Bunu takdir edemediğiniz müddetçe bu millet muhalefeti hiçbir zaman samimi kabul etmeyecektir, her zaman sandığa gömecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105