‘Muhatabımızı şaşırdık’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 'Atatürk' yerine 'Gazi Mustafa Kemal' demesi üzerine ortaya çıkan polemikler büyürken, Kaftancıoğlu'nun tepkiler üzerine “Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” şeklindeki açıklaması tansiyonu daha da artırdı. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da isim vermeden Kaftancıoğlu’nun bu tutumunu, “Bu günkü muhalefetin itirazı, değerleri yok etmeye karar vermiş dış güçlere karşı görevini yerine getirebilme telâşından başka bir şey değildir. O kadar arttılar ki muhatabımız kimdir, bizde şaşırdık” şeklinde yorumladı.

“O BİZİM İÇİN EN BÜYÜK BOZKURTTUR”

İl Başkanı Tarım, “Atatürk’e küfür ve hakaret etmeyi moda haline getirmeye çalışıyorlar. Bu coğrafyada parçalanmadan ayakta kalabilmiş tek ülke Türkiye’dir. Başarımızın en önemli sebebi ise üniter devlet anlayışının Cumhuriyetle birlikte yerleşmiş olmasıdır. Bunu yok etmenin tek yolu ise önce Atatürk’ü, sonrada üniter devlet anlayışını bertaraf etmektir. Açık söylüyorum ki bu günkü muhalefetin itirazı, bu değerleri yok etmeye karar vermiş dış güçlere karşı görevini yerine getirebilme telâşından başka bir şey değildir. Hiç sebepsiz yere Atatürk düşmanlığı yapanlara ise Neyzen Teyfik’in yıllar önce yazmış olduğu ‘İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk’e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan yine çıkardın ama baban kimdir bilemezdin şerefsiz’ dizelerini hatırlatmakta yarar vardır. O kadar arttılar ki muhatabımız kimdir, bizde şaşırdık.  O bizim için en büyük bozkurttur, sıkıntıda buradadır.”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.