Nerede kullanılacak?

 Ayrıntı verilmeden Zorluoğlu’na 54 milyonluk yeni yetki... Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan Murat Zorluoğlu’na verdiği 54 milyon liralık yetkinin 43 milyon lirası için hiçbir ayrıntıya yer verilmeyince CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin tepki gösterdi. Şahin, “Bunun anlamı ben bu krediyi istediğim yerde kullanırım. Böyle bir şey olamaz. TİSKİ bunu nerede kullanacak?” diye sordu. 54 milyonun geri kalan 11 milyonunun 2 milyon 723 lirası Düzköy, 7 milyon lirası Çaykara için, 2 milyon lirası ise Yomra ve Akçaabat için kullanılacağı ayrıntısına yer verildi.   Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, TİSKİ’nin Düzköy, Ortahisar, Yomra, Akçaabat ve Çaykara’daki çeşitli projeleri için Başkan Murat Zorluoğlu’na 54 Milyon TL’lik kredi kullanması için oy birliği ile yetki verdi.

BAŞKAN’A YETKİ VERİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı toplantılarının üçüncü birleşimi yapıldı. Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yönettiği mecliste 4 TİSKİ projesi için yetki istendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na projeler için 54 Milyon TL’lik kredi yetkisi verildi. Söz konusu yetkiler Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesi İçme Suyu İnşaatı için 2 Milyon 723 Milyon TL’lik kredi, TİSKİ’nin Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı yapım işi için 43 Milyon 652 Milyon TL’lik kredi ve Çaykara Limonsuyu - Sultan Murat İçme Suyu İnşaatı Yapım işi için ise 7 Milyon TL’lik kredi kullanılması için verildi.

CHP’Lİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMAYA TEPKİ

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, 43 Milyon 652 Milyon TL’lik kredi kullanılması için yetki verilmesi hususuna itiraz etti. Paranın nerelere nasıl harcanacağıyla ilgili meclise bilgi verilmemesi üzerine bilgi isteyen Şahin,  “Hangi ilçede hangi kanalizasyon, yağmur suyu? Ben krediyi meclis kararı ile verin istediğim yerde kullanırım. Hem Plan ve Bütçe Komisyonun aldığı kararın altında eklentisi olmalı. Krediyi verdik. TİSKİ bunu nereye kullanacak. Of’a mı kullanacak, Ortahisar’a mı?” diye sordu. Soruya cevap veren Başkan Vekili Ataman, projenin büyük kısmının Ortahisar’a yapılacağını ancak bağlantı noktaları itibarıyla da Akçaabat ve Yomra’ya da küçük bir yatırımın yapılacağını dile getirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105