O işaret tartışılıyor

Nezaketle İcazet Karıştırılmasın

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı aday tanıtım töreninde Cumhurbaşkanından onay alarak bozkurt işareti yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın tavrı tartışma yarattı. Kurukız “Bu eleştiriyi yapanlar Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi de eleştirenlerdir. Onun için doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Nezaketen işaret yapacağım bilgisini verdim. İcazet almadım. Nezaketle icazet karışrılmasın.” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu anlatan Kurukız, “Ben ‘Bozkurt işareti yapmak istiyorum.’ dedim. Bozkurt işareti yapabilir miyim? diye sormadım. Cumhurbaşkanının da hoşuna gitti. ‘Yapabilirsin.’ dedi. Bunda yadırganacak ne var? Ama ben bu eleştiriyi yapanların zihniyetini biliyorum. Cumhurbaşkanına saygı göstermek ülkücünün ahlak töresinde vardır” biçiminde ifadelere yer verdi.

İYİ Parti Kurukız’a Yüklendi

AK PARTİ aday tanıtım töreninde  Kurukız’ın bozkurt işareti yapmasını önemsemeyen ve o toplantıya katılmış olmasını ülkücülük adına daha vahim olarak nitelendiren İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ise “Refik Başkan sığıntı olarak çağrıldığı bir başka partinin toplantısında bozkurt işareti yapmak istemiş. Refik Başkan o salonda olmamalıydı. Davayı bu hâle düşürenler utansın” diye konuştu.  

AK Parti’nin Trabzon belediye başkan adaylarının tanıtıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan izin isteyerek bozkurt işareti yaptığı yönünde eleştirilere maruz kalan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı konuşmayı anlattı. Kurukız, eleştirilere kızmadığını ancak eleştirilerin maksatlı olduğunu söyledi. Kendisini eleştirenlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştirdiğini kaydeden Kurukız, “Bu eleştiriyi yapanların Genel Başkanımı da eleştirmelerinden ötürü doğru yolda olduğumu görüyorum.” dedi. Kurukız, bozkurt yaparken icazet almadığını da sözlerine eklerken “Nezaketle icazet karıştırılmasın.” diye konuştu.

BEN BİR ÜLKÜCÜYÜM

Kendisinin ülkücü ve Türklük gurur ve şuuru, İslâm ahlâk ve faziletiyle yetişmiş bir insan olduğunu belirten Kurukız, şöyle devam etti: “Çocukluğumdan, ilkokul çağlarından bu yana Ülkü Ocaklarında yetişmiş biriyim. Eleştirenler diledikleri görüşü savunma hakkına sahipler ancak ben nerede ne yapılacağını bilen birisiyim. Ben adaylık törenine çağrılmadan önce İl Başkanım Bekir Sıtkı Tarım’la konuştum. ‘Orada bozkurt yapmak istiyorum, sizin için uygun mudur?’ diye sordum. O da ‘Uygundur.’ dedi.” Kurukız şunları anlattı: “Benim Genel Başkanım Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın, basının, öğrencilerin, milletinin önünde önünü ilikler. Bu bir Türk kültürünün nezaketidir. Nezaketle icazeti karıştırmamak lâzımdır. O toplantı bir defa AK Parti İl Başkanlığının tertip ettiği Trabzon aday tanıtım töreni, Cumhurbaşkanı da bu ülkenin cumhurbaşkanı. Ben ona oy verdim. Ben Şalpazarı’na hizmet alırken de beni eleştirip partimi sorgulayanlar oldu.”

BENİ MHP’Lİ OLARAK TANITTI

“Cumhurbaşkanı, ‘Şalpazarı belediye başkan adayı olarak AK Parti olarak biz aday çıkarmıyoruz. MHP Adayı Refik Kurukız’ı destekliyoruz.’ diyor. Beni MHP’li olarak tanıtıyor. Ben de önüm ilikli şekilde yanına gittim. Bana ‘Hayırlı olsun.’ dedi. Ben de kendisini Şalpazarı’na davet ettim. Kendisinden bu konuda söz istedim.”

KİMSEDEN İCAZET ALMADIK

“Ülkücülüğümüz için kimseden icazet almadık. Ardından herkesin de merak ettiği konuşma şöyle oldu: ‘Ben bozkurt işareti yapmak istiyorum.’ dedim. Neticede bu toplantı AK Parti’nin organizasyonunda gerçekleşiyor. Ben niyetimi ortaya koyuyorum. Ben ‘Bozkurt işareti yapabilir miyim?’ demedim. Ben ‘Bozkurt işareti yapmak istiyorum.’ dedim ve elimi kaldırdım. Onun da hoşuna gitti ‘Yapabilirsin.’ dedi. Bunda ne var yani? Bunun yadırganmasını anlamıyorum ama esasında anlıyorum. Çünkü bu eleştiriyi yapanların zihniyetini biliyorum. Bu eleştiriyi yapanların Genel Başkanımı da eleştirmelerinden ötürü doğru yolda olduğumu görüyorum. Cumhurbaşkanı’na ve bir toplantıda huzurda bulunan insanlara saygı göstermek bizim Ülkücü duruşumuzun ahlâk töresinde vardır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105