Sarp yetmiyor, Muratlı açılsın...

Hüseyin Örs: Sarp yetmiyor, Muratlı açılsın...

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.Hüseyin Örs,  Sarp Sınır Kapısı’nın yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar dolayısıyla Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması ile ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Dr. Hüseyin Örs önergesinde "Bilindiği üzere Doğu Karadeniz bölgesinden Gürcistan’a açılan ve hinterlandı Kafkasya, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya bölgesine geçiş için yoğunluklu olarak kullanılan Sarp Sınır Kapısı’nın çok yoğun olmasından dolayı geçtiğimiz yıllarda sadece ihraç yüklü taşıtların giriş çıkışları için alternatif kapı olarak Artvin Borçka’dan “Muratlı Sınır Kapısı” olarak bir kapının açılması 31 Ağustos 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile sağlanmıştır. Gümrük Müdürlüğü’nün dahi kâğıt üzerinde kurulduğu ancak, bugüne kadar kapının açılması ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı basına yansımıştır." diyerek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından cevaplandırılması için 5 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şunlardır:

1- İhracat hedefinin tutturulması ve ihracatçının önünün açılması için, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Gürcistan’a açılmasına karar verilen ikinci kapı olan Muratlı Sınır Kapısı bugüne kadar neden hala açılmamıştır?

2- Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması için, Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma, planlama ve belirlenen bir tarih var mıdır?

3- Başta Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçıları olmak üzere ülkemiz ihracatçılarının önünün açılması ve Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğun azaltılması için Bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmakta, hangi önlemler alınmaktadır?

4- Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması için aradan geçen beş yılı aşkın sürede ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir?

5- Muratlı Sınır Kapısı’nın açılmadan kapatılması ile ilgili Bakanlığınızın bir planlaması veya çalışması var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105